Ungureanu: Instructajul legat de aruncarea sângelui, făcut abia miercuri de asistenta şefă de la Spitalul Universitar Bucureşti

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat, miercuri seara, noi dovezi privind situaţia de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), el făcând publică o înregistrare audio în care se aude cum asistente şefă face instructaj cu o parte din personal, în legătură cu aruncarea sângelui.

1076 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Instructajul legat de aruncarea sângelui, făcut abia miercuri de asistenta şefă de la Spitalul Universitar Bucureşti

Instructajul legat de aruncarea sângelui, făcut abia miercuri de asistenta şefă de la SUUB

„Ieri am prezentat dovezi clare care atestă faptul că la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti se aruncă în canalizarea Bucureştiului sânge contaminat provenit din sălile de operaţii ale acestei unităţi sanitare. Evident, personalul spitalului habar nu avea despre procedurile de decontaminare ale sângelui, epidemiologul spitalului este praf şi pulbere şi doamna manager Nica a bătut câmpii toată seara pe televizoare că este ok să se arunce sânge în chiuvete şi wc-uri şi apoi în canalizare pentru că ei respectă proceduri... Nici vorbă!”, conform sursei citate.

Ungureanu mai spune că în urma controlului DSP s-a constatat că spitalul a achiziţionat aparatură de decontaminare, „dar au uitat de ea şi le ţin în cutii, nedesigilate!”

„Conform unei înregistrări audio, abia astăzi de dimineaţă, la ora 7, în Blocul Operator Central, asistenta şefă a făcut instructajul cu o mică parte din personal, cu toate că de câteva săptămâni se operează în sălile din această structură modernizată unde pe alocuri deja cade tavanul!!! Cu un tupeu nemărginit, doamna Nica, managerul Spitalului Universitar Bucureşti ameninţa cu plângeri penale pe cei care denigrează imaginea spitalului”, scrie Ungureanu.

Anterior, marţi, Ungureanu a publicat imagini din Spitalului Universitar, în care se vede cum este aruncat sângele contaminat la chiuvetă.

„Mii de litri de sânge contaminat şi alte deşeuri infecţioase de la sute de unităţi sanitare din România sunt aruncate ZILNIC în sistemul de canalizare!!! În imaginile pe care le vedeţi aici, sângele din sălile de operaţie, contaminat cu diferite bacterii periculoase din Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti dar şi alte fluide biologice contaminate sunt evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără să se respecte procesul de decontaminare! Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaş!”, a scris deputatul USR.

Legat de acest caz, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat, marţi seara, că imaginile „sunt şocante”, motiv pentru care a trimis Corpul de control al MS să facă verificări, precizând că „măsurile vor fi foarte dure”.

„Imaginile sunt şocante. Mâine (miercuri - n.red.) vom trimite Corpul de control, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile. Trebuie să vedem ce s-a întîmplat la Spitalul Universitar de s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai şocant cu cât doamna manager este medic pe Terapie Intensivă”, a spus ministrul Sănătăţii, la Digi 24.

Victor Costache a precizat că aruncarea sângelui în sistemul de canalizare este interzisă.

„Nu putem exclude şi alte derapaje. Nu au voie să facă asta (să arunce sânge în chiuvete - n.red.). Trebuie să respecte procedurile şi vom analiza cu severitate situaţia de la Spitalul Universitar”, a spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici