Ungureanu se întâlneşte la Iaşi cu reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi cu oameni de afaceri

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu se întâlneşte, vineri, la Iaşi, cu reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi cu oameni de afaceri locali, iar în cursul serii va participa la recepţia organizată în comun de Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean, cu ocazia prezenţei Guvernului în municipiu.

215 afișări
Imaginea articolului Ungureanu se întâlneşte la Iaşi cu reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi cu oameni de afaceri

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax foto)

În cursul dimineţii de vineri, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a avut programată la Prefectura Iaşi o întâlnire cu autorităţile judeţului, după care va participa la deschiderea muzeelor Poni-Cernătescu şi Mihail Kogălniceanu din municipiu.

În jurul prânzului, primul-ministru se va întâlni cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, iar după-amiază are programată o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ, la sediul Camerei de Comerţ Iaşi.

La ora 18.00, premierul va ajunge la Primăria Iaşi, la recepţia organizată în comun de primărie şi de Consiliul Judeţean, cu ocazia prezenţei în municipiu a Guvernului României.

Evenimentul a stârnit polemici în cursul zilei de joi între primarul Gheorghe Nichita şi şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad. Acesta din urmă a ameninţat chiar că ar putea boicota recepţia de la primărie, după ce municipalitatea a decis să organizeze singură acest eveniment.

În final, Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean au decis să organizeze în comun recepţia, primarul Gheorghe Nichita afirmând că decizia aducerii CJ ca şi co-organizator a fost luată pentru a evita comentariile privind politizarea evenimentului.

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a anunţat că nu va fi prezent la recepţia de la primărie.

Vineri dimineaţă, centrul municipiului a fost împânzit de forţe de ordine.

Totodată, angajaţii societăţii locale de la Serviciul de Salubritate au curăţat arterele principale din oraş.

Pe drumul spre aeroportul din Iaşi a fost împrăştiat material antiderapant, cu puţin timp înaintea sosirii delegaţiei guvernamentale.

Sâmbătă, la Iaşi, este programată o şedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova, acţiunea având loc la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici