UNICEF: Peste 480 de copii se vor naşte în România pe 1 ianuarie 2021. India, China şi Nigeria în vârful clasamentului

482 de bebeluşi se vor naşte în România în ziua de Anul Nou, arată estimările UNICEF.

1037 afișări
Imaginea articolului UNICEF: Peste 480 de copii se vor naşte în România pe 1 ianuarie 2021. India, China şi Nigeria în vârful clasamentului

UNICEF: Peste 480 de copii se vor naşte în România pe 1 ianuarie 2021. India, China şi Nigeria în vârful clasamentului

Odată cu intrarea în anul 2021, UNICEF îi sărbătoreşte din nou pe copiii care vin pe lume în data de 1 ianuarie.

La nivel global, se estimează că peste jumătate dintre aceste naşteri se vor înregistra în 10 ţări: India (59.995), China (35.615), Nigeria (21.439), Pakistan (14.161), Indonezia (12.336), Etiopia (12.006), Statele Unite ale Americii (10.312), Egipt (9.455), Bangladesh (9.236) şi Republica Democratică Congo (8.640).

Bebeluşii români vor reprezenta 0,13% din cei 371.504 copii care se vor naşte, potrivit estimărilor, în ziua de Anul Nou. Se preconizează că aceştia vor avea, în medie, o speranţă de viaţă de 93 de ani.

„A fost un an dificil pentru toată lumea şi, poate, cel mai bun mod de a privi spre viitor este să urăm bun venit pe lume unor noi vieţi”, a afirmat Gabriel Vockel, Reprezentant adjunct al UNICEF în Romania.

„Lăsând în urmă provocările anului 2020 şi privind înainte la oportunităţile anului 2021, acum este momentul să ne imaginăm şi să construim o lume mai bună pentru cei care vor moşteni ceea ce construim pentru ei azi”.

Anul 2021 reprezintă cea de-a 75-a aniversare a UNICEF. Pe parcursul întregului an, UNICEF şi partenerii săi vor marca această aniversare cu evenimente şi declaraţii ce vor sărbători trei sferturi de secol în care copiii au beneficiat de protecţie împotriva conflictelor, a bolilor şi a excluziunii şi de promovarea dreptului lor la supravieţuire, sănătate şi educaţie.

Astăzi, când lumea se confruntă cu provocări fără precedent din cauza pandemiei, a încetinirii economiei, a creşterii nivelului de sărăcie şi a inegalităţii, activitatea desfăşurată de UNICEF este mai necesară ca oricând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici