UNICEF: peste un milion de copii au renunţat la şcoală din cauza violenţei din Burkina Faso

Peste un milion de copii şi aproximativ 31.000 de profesori nu au putut să se întoarcă în şcolile din Burkina Faso din cauza violenţei şi nesiguranţei, a anunţat UNICEF.

99 afișări
Imaginea articolului UNICEF: peste un milion de copii au renunţat la şcoală din cauza violenţei din Burkina Faso

UNICEF, Facebook

Aproximativ 6.100 de şcoli sau cel puţin una din patru unităţi nu s-au deschis în prima zi a anului şcolar, a stabilit UNICEF, potrivit Reuters.

„A avea atât de mulţi copii încă incapabili să se întoarcă la şcoală din cauza violenţei şi nesiguranţei şi atâtea şcoli închise este foarte supărător”, a declarat John Agbor, reprezentantul UNICEF în Burkina Faso.

Ţara africană s-a străduit să îi învingă pe insurgenţii islamişti legaţi de Al Qaeda şi Statul Islamic care au ucis mii de oameni şi au provocat plecarea a peste două milioane de oameni în alte regiuni. Mai mult de jumătate dintre refugiaţi sunt copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici