Unităţi din Bucureşti şi 26 de judeţe, amendate de ANSVSA

Agenţi economici din Bucureşti şi din 26 de judeţe au fost amendaţi în urma controalelor făcute în luna august de direcţiile judeţene sanitar-veterinare care au vizat sectorul produselor alimentare de origine nonanimală. Valoarea amenzilor a depăşit 200.000 lei.

152 afișări
Imaginea articolului Unităţi din Bucureşti şi 26 de judeţe, amendate de ANSVSA

Unităţi din Bucureşti şi 26 de judeţe, amendate de ANSVSA cu mai mult de 200.000 de lei

Potrivit unui comunicat transmis vineri de ANSVSA, în august, direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au făcut 7.347 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 127 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 219.800 lei.

Cele mai mari amenzi, în valoare de 51.400 lei, s-au dat în judeţul Dâmboviţa, pentru neîntreţinere spaţii, depozitare necorespunzătoare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, neînregistrare spaţii, depăşirea capacităţii de depozitare produse alimentare şi etichetare necorespunzătoare.

Cele mai mici amenzi, 1.200 de lei, s-au dat în judeţul Buzău, pentru neîntreţinerea spaţiilor şi utilajelor şi depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici