Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, prima universitate din România în Top 500 universităţi din lume în domeniul Arte şi Ştinţe

Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca a intrat în acest an în Top 500 universităţi ale lumii prin prisma domeniului general Arte şi Ştiinţe Umaniste, fiind prima instituţie de învăţământ superior din România care accede în acest clasament, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1073 afișări
Imaginea articolului Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, prima universitate din România în Top 500 universităţi din lume în domeniul Arte şi Ştinţe

UBB, prima universitate din România în Top 500 universităţi din lume în domeniul Arte şi Ştinţe

Potrivit unui comunicattransmis, joi, de UBB Cluj-Napoca, universitatea apare în clasamentul internaţional al universităţilor – QS World University Rankings.

"În 8 martie a fost făcut public clasamentul internaţional al universităţilor – QS World University Rankings – pe domenii generale şi specifice. Universitatea <Babeş-Bolyai> (UBB) Cluj-Napoca este în anul 2017 prima universitate din România în domeniul general Arte şi Ştiinţe Umaniste, intrând în Top 500 la nivel internaţional, ocupând poziţia 401-450 din 500 de universităţi clasificate şi 959 cuantificate. Dintre cele aproape o sută de universităţi din România, apar doar membrele Consorţiului <Universitaria> – universităţile din Bucureşti, Cluj-Napoca (UBB), Iaşi (UAIC), Timişoara (UVT) şi Academia de Studii Economice (ASE) – plasate pe poziţia 700+”, se arată în comunicat.

Criteriile de clasificare au fost reputaţia academică, prin anchetă de specialitate, reputaţia la nivelul angajatorilor, citările publicaţiilor în sistemul SCOPUS şi indicele Hirsch în sistemul SCOPUS.

"La nivel general au fost stabilite şi evaluate domeniile Arte şi Ştiinţe Umaniste, Inginerie şi Tehnologie, Ştiinţe ale Vieţii şi Medicină, Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Sociale şi Management”, se mai arată în comunicat.

În cadrul domeniilor specifice, UBB este prima din România în următoarele domenii: Arheologie, Istorie, Teologie-Studii Religioase, Psihologie, Ştiinţe ale Pământului-Marine, Servicii de Ospitalitate, Studii Politice-Internaţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici