Universitatea "Spiru Haret", obligată să înceteze şcolarizarea pentru învăţământ la distanţă

Ordonanţa privind desfiinţarea învăţământului la distanţă la "Spiru Haret" a fost publicată, joi, în MO, astfel că universitatea este obligată să înceteze şcolarizarea la această formă pentru toate specializările sau programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate.

254 afișări
Imaginea articolului Universitatea "Spiru Haret", obligată să înceteze şcolarizarea pentru învăţământ la distanţă

Universitatea "Spiru Haret", obligată să înceteze şcolarizarea pentru învăţământ la distanţă

Ordonanţa Guvernului privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă de a continua studiile la programe de studii de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial (MO) nr. 581, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) într-un comunicat.

Potrivit acestui document, începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei, Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, înfiinţată prin Legea 443/2002, încetează şcolarizarea pentru toate specializările, programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate la forma de învăţământ la distanţă, precizează MECI.

De asemenea, ordonanţa mai prevede că în primul semestru al anului universitar 2009-2010, Universitatea "Spiru Haret" trebuie să înceapă procedurile necesare pentru asigurarea unei conducerii cu rector confirmat prin ordin al ministrului, potrivit legii.

Universitatea "Spiru Haret" va fi monitorizată special pe o perioadă de trei ani, pentru a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţie, Cercetării şi Inovării.

Pe perioada monitorizării, instituţia de învăţământ superior va organiza examenele de licenţă potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţie, Cercetării şi Inovării.

Absolvenţii Universităţii "Spiru Haret" la specializarea de Drept, cu o durată de trei ani şi cu 180 de credite au dreptul de a-şi completa studiile la patru ani şi cu 240 de credite la specializări sau programe de licenţă de drept acreditate, se mai arată în comunicatul MECI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici