Universităţile din România nu i-au oferit Ioanei specializarea dorită şi a plecat la studii în Anglia

  • Universităţile din România îşi alungă viitorii studenţi din cauza specializărilor învechite
  • În ultimii zece ani, numărul tinerilor care intră în anul I a scăzut la jumătate
  • Sunt aproximativ 37.000 de studenţi români care învaţă peste hotare
808 afișări

În urmă cu doi ani, Ioana a hotărât să plece din România pentru a studia product design engineering în Anglia. Decizia nu a fost greu de luat pentru că ceea ce voia să studieze nu se găsea la universităţile de la noi. În Londra studia şi sora ei şi ştia deja care sunt diferenţele dintre sistemele celor două ţări. 

În lumea influencerilor, studenţii români vor să facă gaming, arte sau fashion. Iar universităţile din România le oferă specializări ca ştiinta şi ingineria materialelor, fizică, teologie sau chimie aplicată.

Ioana, studentă la Universitatea Brunel, Marea Britanie: Luând în calcul toate variante din România, ceea ce aş fi putut eu să fac după profilul meu de mate-info, era un număr mic de posibilităţi. Şi mi-am dat seama că ceva de genul nu m-ar satisface.Era o gamă foarte restrânsă. Nu îţi lăsa deloc loc de creativitate şi orice facultate creativă nu ar fi fost la fel de bună. Ce fac eu pe product design engineering, pot să numesc zece posturi, o sută de posturi diferite pe care pot să le fac pornind de la aceleşi stiluri de bază. În România, nu se priveşte în perspectivă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici