Unsprezece elevi de la un liceu din Constanţa, la spital după ce au băut lapte dat la şcoală. Liceul a fost amendat de DSP

Unsprezece elevi de clasa a VI-a de la un liceu din Constanţa au ajuns la spital, joi după-amiază, cu dureri abdominale şi vărsături, după ce au băut laptele dat la şcoală, o echipă de la Direcţia de Sănătate Publică fiind trimisă la unitatea de învăţământ pentru a face un control. În urma verificărilor, liceul a fost amendat de DSP.

81 afișări
Imaginea articolului Unsprezece elevi de la un liceu din Constanţa, la spital după ce au băut lapte dat la şcoală. Liceul a fost amendat de DSP

Unsprezece elevi de la un liceu din Constanţa, la spital după ce au băut lapte dat la şcoală

UPDATE 21:33 Liceul din Constanţa, unde 11 elevi au acuzat dureri abdominale şi vărsături, amendat de DSP

Liceul "Lucian Blaga" din Constanţa, unde 11 elevi de clasa a VI-a au acuzat dureri abdominale şi vărsături după ce au băut laptele dat la şcoală, nouă fiind transportaţi la spital, a fost amendat cu o mie de lei de către Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, conducerea unităţii de învăţământ a fost sancţionată cu o mie de lei, întrucât nu a putut prezenta fişe de aptitudini şi examene de coprocultură pentru personalul care a manevrat alimentele distribuite la şcoală, respectiv lapte şi corn.

El a precizat că, în prezent, nouă elevi se află sub tratament la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, starea lor de sănătate fiind stabilă.

"Elevii aveau diverse simptome - dureri abdominale, stări de vomă, vărsături - specifice unei toxiinfecţii alimentare. Au fost prelevate probe din alimentele date elevilor, corn şi lapte, care urmează să fie analizate. Momentan elevii se află în spital sub tratament", a spus Dina.

Astfel, în jurul orei 17.00, profesorii de la unitatea de învăţământ au solicitat intervenţia unei ambulanţe, elevii fiind transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Medicii urmează să decidă, în funcţie de starea de sănătate a elevilor, dacă aceştia vor rămâne internaţi sau nu.

Conform conducerii unităţii de învăţământ, elevilor li s-ar fi făcut rău după ora de sport, după ce au băut laptele oferit la şcoală prin Programul "Cornul şi laptele".

De asemenea, sursa citată a precizat că laptele era în termen de valabilitate.

La Liceul "Lucian Blaga" din Constanţa a fost trimisă o echipă a DSP pentru a face un control.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici