Unul din preoţii care l-au şantajat pe Corneliu Onilă, inculpat în dosar. Episcopia Huşilor: "Regretăm sminteala creată de acest caz”

  • Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-a şantajat pe fostul episcop de Huşi este inculpat în dosarul de agresiune sexuală
  • Jitaru a fost dus din nou la audieri vineri dimineaţă, unde i s-a adus la cunoştinţă noua calitate în dosar
  • Sebastian Jitaru şi Corneliu Onilă urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă
1287 afișări
Imaginea articolului Unul din preoţii care l-au şantajat pe Corneliu Onilă, inculpat în dosar. Episcopia Huşilor: "Regretăm sminteala creată de acest caz”

Încă un preot inculpat în dosarul fostului Episcop de Huşi

Audierile în dosarul fostului episcop de Huşi au continuat vineri dimineaţă. Sebastian Jitaru, fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi este cel care l-a ameninţat pe Episcopul de Huşi că deţine o înregistrare în care acesta întreţinea relaţii sexuale cu un tânăr preot, cerând la schimb postul de episcop-vicar al Episcopiei Huşilor. Pentru această faptă, Jitaru a fost şi comdamnat şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Vaslui.

Vineri dimineaţă Jitaru a fost adus din nou la audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iasi, în dosarul în care fostul episcop este acuzat de agresiune sexuală. Jitaru era suspect, iar în această dimineaţă a fost anunţat că este inculpat în acest dosar. 

Atât Jitaru, cât şi Onilă urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. 
 
Într-un comunicat de presă, Episcopia Huşilor a anunţat că "a luat act de această reţinere şi de natura juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia, fapte de o mare gravitate, care au menirea de a tulbura pe oricine, sub toate aspectele." 
 
Potrivit aceleiaşi surse, după o decizie definitivă în acest dosar, „forurile prevăzute de Statutul şi Regulamentele bisericeşti sunt abilitate să ia măsurile care se impun."
 
"Regretăm sminteala creată de acest caz, precum şi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate. Nicio instituţie, însă, nu poate fi confundată cu o persoană. Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză.", se arată în comunicatul Episcopiei Huşilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici