Unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria şahului a fost tranşat

Un campion mondial norvegian şi „minunea americană” care l-a învins în mod neaşteptat au rezolvat o dispută de un an privind trişatul care a zguduit lumea şahului.

3577 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria şahului a fost tranşat

Magnus Carlsen şi Hans Niemann

Magnus Carlsen l-a acuzat pe Hans Niemann de joc necinstit după ce a pierdut în Cupa Sinquefield în septembrie, potrivit BBC.

Acordul urmăreşte să pună capăt unui an de acuzaţii şi afirmaţii nefondate care au început atunci când Carlsen, numărul unu mondial, a declarat că Niemann, pe atunci în vârstă de 19 ani, a trişat pentru a-l învinge la turneul din St Louis, Missouri.

Niemann a recunoscut că a trişat de două ori în meciuri online pe Chess.com, la 12 şi 16 ani, dar a negat că a făcut acest lucru în Cupa Sinquefield sau în orice alt meci în persoană.

Site-ul i-a suspendat contul, apoi a arătat într-un raport că are dovezi că Niemann a trişat "probabil" în aproximativ 100 de meciuri online, dar nu a găsit nicio dovadă de înşelătorie în turneul împotriva lui Carlsen.

Acuzaţiile au dus la speculaţii pe reţelele de socializare cu privire la modul în care Niemann ar putea trişa în persoană.

Teoriile au inclus microfoane minuscule şi chiar utilizarea unor obiecte care ar putea fi încorporate în corp şi care ar putea transmite instrucţiuni codificate.

În octombrie, Niemann a intentat un proces de defăimare în valoare de 100 de milioane de dolari împotriva lui Carlsen, a site-ului Chess.com şi a lui Hikaru Nakamura, un mare maestru american pe care Niemann l-a acuzat că "a amplificat şi a încercat să susţină acuzaţiile lui Carlsen".

Acest caz a fost ulterior respins, ceea ce a dus la discuţii extrajudiciare pentru a rezolva problema.

Chess.com spune acum că disputa s-a rezolvat, contul lui Niemann a fost restabilit, iar Carlsen acceptă că nu a existat nicio înşelătorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici