Unul dintre martorii în procesul lui Constantin Iancu şi-a schimbat declaraţiile

Unul dintre martorii audiaţi, miercuri, de magistraţii Tribunalului Dolj în procesul în care Constantin Iancu, fost director al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) este acuzat de sechestrare de persoane, şi-a schimbat declaraţiile date iniţial în acest caz.

89 afișări
Imaginea articolului Unul dintre martorii în procesul lui Constantin Iancu şi-a schimbat declaraţiile

Constantin Iancu, fost director al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (Imagine: Evz.ro)

Marius Cristian Merişeanu - contabil la societatea în care sunt asociaţi Alexandru Andrei, cel care acuză că a fost sechestrat, şi Lucian Bâltac, unul dintre inculpaţii din dosar - le-a spus, miercuri, magistraţilor de la Tribunalul Dolj că o parte din declaraţiile date în 2006 nu şi le mai susţine.

"Nu îmi susţin în totalitate declaraţiile date în anul 2006 deoarece atunci anchetatorul formula cum voia dânsul, nu cum spuneam eu, şi poate că nici nu îmi mai amintesc perfect toate amănuntele", a declarat Marius Cristian Merişanu.

El a mai spus că în ziua în care susţine că a fost sechestrat Alexandru Andrei a intrat de bunăvoie în maşina în care se afla fostul şef al ANIF pentru a discuta cu acesta.

"Eram în maşină cu Alexandru Andrei şi cu soţia sa, Corina Andrei, ne întorceam spre Craiova de la o licitaţie la care participasem la Bălceşti. Eu eram pe bancheta din spate, îmi aranjam nişte documente cu care lucrasem în acea zi, când am văzut că domnul Alexandru Andrei a tras pe partea dreaptă a drumului. De o parte şi de alta a centurii Craiova erau cinci maşini oprite. Domnul Alexandru Andrei a coborât din maşină şi a stat de vorbă cu Iancu Constantin. Discuţia s-a petrecut în primă fază lângă botul maşinii noastre, iar apoi în maşina Touareg", a spus Merişanu.

El a mai declarat în faţa magistraţilor că discuţiile dintre Iancu şi Andrei au continuat într-un birou al unei firme de pe strada Brestei din Craiova, unde cei doi au stat câteva ore, timp în care soţia lui Andrei începuse să se impacienteze. Merişanu mai spune că Andrei a ieşit de la discuţii şi că a urcat împreună cu el şi cu soţia acestuia în maşină, iar pe drum acesta le-a spus că a fost lovit.

"Pe drum, ne-a povestit că a fost lovit şi că ar trebui să o luăm pe un alt drum decât pe cel obişnuit, pentru a nu fi urmăriţi. Am mers până în parcarea Metro, de unde am anunţat Poliţia. Plimbaţi prin mai multe secţii de Poliţie pentru a depune plângere, domnului Alexandru Andrei i s-a făcut rău şi a fost chemată ambulanţa", a mai afirmat Merişanu.

Primul termen în dosarul în care Constantin Iancu, fost director al ANIF, este judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, lipsire de libertate, ameninţare şi lovire sau alte violenţe a avut loc la Tribunalul Dolj în 25 martie.

La sfârşitul lunii februarie, Constantin Iancu a demisionat din funcţia de preşedinte al ANIF, dar şi din cea de secretar executiv al PDL Dolj, după ce presa a relatat despre problemele acestuia cu justiţia.

În 4 martie, procurorii DIICOT, Serviciul teritorial Craiova, l-au trimis în judecată pe Constantin Iancu, alături de mai multe persoane, sub acuzaţiile de lipsire de libertate, ameninţare, constituire de grup infracţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici