Unul dintre muncitorii prinşi sub un mal de pământ a murit (Video)

Unul dintre muncitorii prinşi sub un mal de pământ, joi, pe un şantier de construcţii din sectorul 3 al Capitalei a murit, iar alţi doi bărbaţi implicaţi în accident sunt răniţi uşor, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

108 afișări
Imaginea articolului Unul dintre muncitorii prinşi sub un mal de pământ a murit (Video)

Unul dintre muncitorii prinşi sub un mal de pământ a murit (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sublocotenentului Anca Onofrei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, sub malul de pământ au fost prinşi trei muncitori care făceau lucrări la fundaţia unui imobil de pe strada Feteşti.

Echipajele SMURD s-au deplasat la faţa locului cu şase autospeciale.

Conform sursei citate, unul dintre muncitori a reuşit să iasă singur la suprafaţă, iar cel de-al doilea, care a fost acoperit pe jumătate de pământ, a fost scos de un echipaj al SMURD.

Şeful SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat că muncitorul care a reuşit să iasă singur are o contuzie uşoară, iar celălalt are o fractură deschisă la picioare. Cei doi au fost duşi la Spitalul "Sfântul Panteliomon" din Bucureşti, după ce le-a fost acordat primul-ajutor la faţa locului, iar starea lor este stabilă.

Cel de-al treilea muncitor, care a fost acoperit în totalitate de malul de pământ, a fost scos la suprafaţă mort.

Intervenţia echipajelor SMURD la faţa locului a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Trei muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ, joi dimineaţă, pe strada Feteşti din Capitală.

Accidentul a avut loc în jurul orei 7.50, în timp ce muncitorii făceau lucrări la fundaţia unui imobil de pe strada Feteşti.

Cinci firme sunt verificate în cazul accidentului

 

Cinci firme sunt verificate de inspectorii muncii în cazul accidentului de muncă ce a avut loc joi dimineaţă, pe un şantier de pe strada Feteşti din Capitală, în urma căruia un muncitor chinez şi-a pierdut viaţa după ce a fost acoperit de un mal de pământ, iar alţi doi au fost răniţi.

Şeful Serviciului de control şi sănătate în muncă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Capitalei, Cristian Vlad, a declarat că sunt verificate cinci firme pentru a se stabili responsabilităţile în cazul accidentului de muncă.

"Verificăm cele cinci-şase societăţi implicate în acest caz, pentru a stabili responsabilităţile", a spus inspectorul Cristian Vlad.

Acesta a precizat că măsurile de siguranţă trebuiau asigurate de mai multe persoane, cum ar fi coordonatorul de securitate la execuţie, care aparţine de antreprenorul general, managerul de proiect, care apaţine beneficiarului sau de serviciile de securitate.

Inspectorul Cristian Vlad a explicat că, joi dimineaţă, pe şantierul de construcţii din strada Feteşti numărul 54-56 lucra o echipă de 15 muncitori, la extinderea unei structuri de rezistenţă. Muncitorii se aflau într-o excavaţie, adâncă de patru-cinci metri. În acel loc se construieşte un complex rezidenţial, iar unul dintre blocurile ridicate se afla la circa cinci metri depărtare de excavaţie.

Muncitorii s-au apropiat la aproximativ doi metri de malul care a cedat, pentru că pământul este neomogen şi se dezgheaţă, temperaturile fiind în creştere, a mai spus inspectorul. Acesta a precizat că prăbuşirea malului de pământ ar fi fost cauzată şi "de o sprijinire care nu a fost bine concepută".

"Chinezii erau angajaţi legal, printr-o firmă care lucrează cu muncitori străini", a spus inspectorul.

Firma de recrutare şi-a contractat serviciile constructorului Danya Cebus Rom, care dezvoltă proiectul complexului rezidenţial.

La faţa locului s-au deplasat şi poliţişti de la criminalistică şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorul 3.

"Procurorul ne-a cerut să terminăm repede ancheta, la care va asista şi un reprezentant al misiunii diplomatice. După terminarea acesteia, documentaţia va fi trimisă în China", a spus Cristian Vlad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici