Unul dintre românii suspectaţi că dezmembrau locomotive în Franţa a fost prins de poliţişti în Caracal

Unul dintre românii suspectaţi că dezmembrau locomotive în Franţa, a fost prins, duminică, de poliţişti la Caracal, el fiind reţinut în baza unui mandat european de arestare, au declarat, corespondentului MEDIAFAX, oficialii Poliţiei Olt.

1895 afișări
Imaginea articolului Unul dintre românii suspectaţi că dezmembrau locomotive în Franţa a fost prins de poliţişti în Caracal

Unul dintre românii suspectaţi că dezmembrau locomotive în Franţa a fost prins de poliţişti în Caracal

Unul dintre românii căutaţi de autorităţile franceze sub suspiciunea că au dezmembrat locomotive şi au furat componente de la acestea, prejudiciind căile ferate cu aproximativ un milion de euro, a fost găsit duminică de poliţiştii din Olt. Bărbatul are 45 de ani şi a fost găsit la locuinţa sa din Caracal.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, autorităţile din Franţa au emis, sâmbătă, mandat de arestare europeană pe numele bărbatului. Duminică, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Olt l-au găsit la locuinţa sa din Caracal.

„Pe numele bărbatului a fost emis mandat european de arestare, acesta fiind cercetat împreună cu alte persoane, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt pe teritoriul Franţei. Prejudiciul total se estimează la aproximativ un milion de euro. Poliţiştii au prezentat bărbatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reţinerea pentru 24 ore”, a declarant purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

În data de 12 februarie, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii în judeţele Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu, în baza a două ordine europene de anchetă, emise de autorităţilor franceze.

Potrivit anchetatorilor francezi, un grup de români, în perioada 1-18 februarie 2019, ar fi comis 57 de furturi de la căile ferate din Franţa. Peste o mie de radiatoare şi alte componente de la locomotive ar fi fost furate şi transformate în 38 de tone de metal, prejudicial fiind de aproximativ un million de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici