Unul dintre tinerii răniţi la Deta acuză doi poliţişti că i-au cerut mită

Unul din tinerii răniţi în scandalul din Deta, Ştefan Alexandru, a reclamat că cei doi poliţişti care au oprit autoturismul în care se afla şi au ridicat certificatul de înmatriculare al maşinii i-ar fi cerut mită pentru a-l lăsa să plece cu maşina, Poliţia Timiş declanşând o anchetă în acest caz.

290 afișări
Imaginea articolului Unul dintre tinerii răniţi la Deta acuză doi poliţişti că i-au cerut mită

Unul dintre tinerii răniţi la Deta acuză doi poliţişti că i-au cerut mită (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat, duminică, că Ştefan Alexandru, unul dintre tinerii răniţi în urma scandalului din Deta, a reclamat la Poliţia din localitate că cei doi poliţişti de la Rutieră care au oprit, sâmbătă seară, maşina în care el se afla şi au ridicat certificatul de înmatriculare al acesteia i-au pretins "o sumă de bani" pentru a-l lăsa să plece cu autoturismul.

Mezdrea a spus că Ştefan Alexandru a sunat la 112 de acasă, după incident, iar apoi a mers la sediul Poliţiei din Deta, unde a dat o declaraţie verbală, el motivând că nu poate scrie deoarece este rănit la mână.

Potrivit sursei citate, Poliţia Judeţeană Timiş a declanşat o anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă se confirmă ceea ce susţine Ştefan Alexandru.

Doi dintre tinerii răniţi în urma scandalului din Deta în care au fost implicaţi fiii primarului au fost opriţi în trafic de poliţiştii din localitate, sâmbătă seară, unul din ei devenind recalcitrant şi înjurându-i pe oamenii legii, care au fost nevoiţi să ceară sprijinul unei echipe de intervenţie rapidă.

Incidentul s-a petrecut după ce poliţiştii de la Serviciul Rutier care fluidizau traficul în oraş, unde se desfăşoară "Zilele oraşului", au oprit un autoturism condus de Petru Iung, unul dintre tinerii care au ajuns la spital în urma scandalului petrecut săptămâna trecută pe o terasă din localitate, deoarece conducea cu viteza de 69 de kilometri la oră. În maşină se mai aflau Alexandru Ştefan, o altă victimă a conflictului în care au fost implicaţi fiii primarului din Deta, şi un alt tânăr.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, poliţiştii i-au solicitat lui Iung documentele maşinii, precum şi actele de omologare a foliilor care erau aplicate pe geamurile laterale ale autoturismului, amendându-l pentru depăşirea vitezei legale şi dispunând ridicarea certificatului de înmatriculare al autoturismului din cauza lipsei documentelor de omologare a foliilor.

În acel moment, Ştefan Alexandru a devenit "agresiv în limbaj", cerând să i se înapoieze certificatul maşinii pe motiv că proprietarul acesteia este în închisoare, iar prin măsura luată poliţiştii l-au lăsat fără autoturismul în valoare de 6.000 de euro.

Mezdrea a precizat că deoarece Ştefan Alexandru a continuat să fie "violent în limbaj" şi i-a ameninţat pe oamenii legii că va sparge geamurile maşinii Poliţiei aceştia au cerut sprijinul unui echipaj de intervenţie rapidă, care a aplanat conflictul.

Conform sursei citate, cei trei nu au fost reţinuţi în urma incidentului.

Petru Iungu, Alexandru Ştefan şi Gerbner Bogardo au ajuns la spital, în urmă cu o săptămână, în urma scandalului petrecut pe o terasă din Deta şi în care au fost implicaţi fiii primarului din localitate, Călin şi Bogdan Roman.

În urma acestui scandal au fost arestate cinci persoane, între care şi fiii primarului. Pe numele lui Bogdan Roman a fost emis mandat de arestare în lipsă întrucât acesta a dispărut în urma conflictului, el fiind găsit vineri seară, la Timişoara.

De asemenea, în urma acestui scandal şeful Poliţiei Deta a demisionat, iar conducerea Poliţiei Române a declanşat un control la poliţia din localitate privind modul în care s-a intervenit pentru aplanarea acelui conflict.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici