UPDATE / 500 de oameni au murit în timpul cutremurelor de sâmbătă, din Afganistan, a anunţat Semiluna Roşie. Talibanii anunţă o cifră uriaşă

500 de oameni au murit în timpul cutremurelor de sâmbătă, din Afganistan, a anunţat Semiluna Roşie, variantă depăşită cu mult de versiunea talibanilor.

574 afișări
Imaginea articolului UPDATE / 500 de oameni au murit în timpul cutremurelor de sâmbătă, din Afganistan, a anunţat Semiluna Roşie. Talibanii anunţă o cifră uriaşă

Semiluna Roşie: 500 de oameni au murit în timpul cutremurelor din Afganistan

ACTUALIZARE. Talibanii anunţă un nou bilanţ al victimelor cutremurelor din Afganistan: 2.000 de decese

Cutremurele puternice din Afganistan au ucis peste 2.000 de oameni şi au rănit peste 9.000, a anunţat, duminică, administraţia talibană, potrivit Reuters.

Mullah Janan Sayeeq, purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezastrelor, a declarat pentru Reuters că 2.053 de persoane au murit, 9.240 au fost rănite şi 1.329 de case au fost avariate sau distruse.

Anunţul a fost făcut duminică, la puţin timp după ce purtătorul de cuvânt al organizaţiei Semiluna Roşie, Erfanullah Sharafzoi, a anunţat că sunt 500 de decese. Totuşi, reprezentantul organizaţiei a recunoscut că nu poate oferi o cifră exactă deoarece cadavrele au fost transportate în diferite locuri sau încă nu au fost descoperite.

Mai multe cutremure s-au produs sâmbătă în apropiere de oraşul Herat. Cel mai mare seism a avut o magnitudine de 6,3, au stabilit seismologii americani.

///////////////////////

Cutremurele puternice din Afganistan au ucis 500 de oameni, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al organizaţiei Semiluna Roşie, Erfanullah Sharafzoi, potrivit Reuters.

Peste 200 de cadavre se află în diferite spitale, a anunţat un oficial al departamentului de sănătate din Herat.

„Majoritatea celor decedaţi sunt femei şi copii, în timp ce 510 sunt răniţi. Aceste numere s-ar putea schimba”, a spus oficialul.

Cadavre au fost „transportate în mai multe locuri - baze militare, spitale, de aceea nu putem confirma numărul exact”, a mai spus oficialul citat de Semiluna Roşie.

Mai multe cutremure s-au produs sâmbătă în apropiere de oraşul Herat. Cel mai mare seism a avut o magnitudine de 6,3, au stabilit seismologii americani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici