UPDATE: Două grădiniţe şi clubul elevilor din Motru, închise după ce un copil de 4 ani, suspect de meningită, a murit / Este anchetă epidemiologică la Gorj. Poliţia cercetează cazul

Este în alertă în Gorj după moartea băiatului de 4 ani, suspect de meningită. Alţi doi copii au fost internaţi, joi, la Spitalul municipal Motru, cu simptome asemănătoare, iar autorităţile locale au decis ca două grădiniţe şi un club al elevilor din oraş să fie închise pentru dezinfecţie. Direcţia de Sănătate Publică din Gorj a declanşat, joi, o anchetă epidemiologică după ce un băiat în vârstă de patru ani, din Motru, suspect de meningită, a murit. Şi Poliţia cercetează cazul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1474 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Două grădiniţe şi clubul elevilor din Motru, închise după ce un copil de 4 ani, suspect de meningită, a murit / Este anchetă epidemiologică la Gorj. Poliţia cercetează cazul

Un copil de 4 ani, suspect de meningită, a murit / Este anchetă epidemiologică la Gorj. Poliţia cercetează cazul

Managerul Spitalului municipal Motru, Alin Efrim, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că băiatul a fost adus la Urgenţe în noaptea de miercuri spre joi, cu febră şi insuficienţă respiratorie severă.

"Copilul avea febră, dureri de cap, pete pe corp, insuficienţă respiratorie severă. A intrat în stop cardio-respirator. S-au făcut manevre de resuscitare şi nu s-a reuşit resuscitarea. Este suspiciunea noastră, de meningită, ţinând cont de simptome şi de evoluţia rapidă a cazului. Au fost prezenţi doi medici de medicină de urgenţă, medic pediatru. A venit în stare gravă. A fost o evoluţie rapidă. Nici părinţii nu au ştiut, a avut simptome de seară, la noi a venit la trei noaptea. Am luat măsurile să prevenim şi prevenirea altor cazuri. Am anunţat DSP-ul care să facă verificări la grădiniţă, în oraş să facă o anchetă epidemiologică", a precizat Alin Efrim, pentru Mediafax.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a întocmit, joi, un dosar penal pentru moarte suspectă, după decesul copilului, fiind solicitate explicaţii de la Spitalul Motru privind situaţia pacientului.

"Este suspect de meningită. Nu prezenta urme de violenţă. Joi dimineaţa, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au fost sesizaţi de un reprezentat al spitalului cu privire la faptul că, la unitatea de primiri urgenţe, a fost adus, de către părinţi, un copil de patru ani, care prezenta pete violacee pe corp. La scurt timp, copilul a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat. A fost transportat la SML pentru necropsie şi stabilirea cauzelor decesului", a declarat, corespondentului Mediafax, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Poliţia aşteaptă şi raportul medico-legal în urma necropsiei care este efectuată de Serviciul de Medicină Legală Gorj.

Două grădiniţe şi clubul elevilor din Motru, închise după moartea copilului suspect de meningită

Gigel Jianu, primarul municipiului Motru, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că deşi nu a fost confirmat încă diagnosticul în cazul băieţelului mort, ca măsură preventivă se vor închide, vineri, două grădiniţe şi un club al elevilor, pentru dezinfecţie.

"Deocamdată nu a fost confirmat diagnosticul în cazul băiatului care a murit. S-au anunţat încă două cazuri de copii cu simptome. Aşteptăm rezultatul. Preventiv am luat măsuri de desinfecţie la Grădiniţa 1, la Grădiniţa 7 şi la clubul elevilor, pentru că cei doi copii mai frecventau şi clubul elevilor. Am luat o măsură preventivă. Vineri vor fi închise. Părinţii trebuie să facă un control copiilor la medicul de familie. La şcoli nu sunt probleme", a spus Jianu.

Un copil de 4 ani a murit, în timpul nopţii de miercuri spre joi, la Spitalul din Motru, iar medicii cred că acesta avea meningită.

"Copilul avea febră, dureri de cap, pete pe corp, insuficienţă respiratorie severă. A intrat în stop cardio-respirator. S-au făcut manevre de resuscitare şi nu s-a reuşit resuscitarea. Este suspiciunea noastră, de meningită, ţinând cont de simptome şi de evoluţia rapidă a cazului. A venit în stare gravă. A fost o evoluţie rapidă. Nici părinţii nu au ştiut, a avut simptome de seara, la noi a venit la trei noaptea. Am luat măsurile să prevenim şi prevenirea altor cazuri. Am anunţat DSP-ul care să facă verificări la grădiniţă, în oraş să facă o anchetă epidemiologică", a precizat Alin Efrim, pentru MEDIAFAX.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a întocmit, joi, un dosar penal pentru moarte suspectă, după decesul copilului, fiind solicitate explicaţii de la Spitalul Motru privind situaţia pacientului.

"La data de 1 februarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au fost sesizaţi de un reprezentant al Spitalului Motru, cu privire la faptul că un minor de patru ani a decedat, la această unitate, ca urmare a unor afecţiuni. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, formată din poliţişti, care a constatat că minorul a fost adus la spital, de către părinţii săi, care locuiesc în localitate, având o stare febrilă şi în scurt timp a intrat în stop cardio-respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare, dar pacientul nu a putut fi salvat, fiind declarat decesul, cu diagnosticul de stop cardio-respirator şi posibil meningită”, spun reprezentanţii IPJ Gorj.

Potrivit acestora, pe tot corpul copilului au fost identificate pete de culoare violacee, cu dimensiuni de circa 0,5 centimetri, însă nu au fost constatate urme de violenţă. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici