Urs lovit de o maşină pe E60. Autorităţile anunţă că este viu şi a fost tranchilizat

Ursul lovit joi seara de o maşină, pe E60, în localitatea Găieşti din judeţul Mureş este viu şi a fost tranchilizat.

838 afișări
Imaginea articolului Urs lovit de o maşină pe E60. Autorităţile anunţă că este viu şi a fost tranchilizat

Ursul lovit de o maşină în Mureş este viu, anunţă Prefectura

Deşi primele informaţii furnizate de ISU Mureş arătau că ursul a murit în urma impactului, reprezentanţii Prefecturii Mureş au revenit spunând că este viu.

„Ursul este în viaţă, a fost tranchilizat şi în acest moment este transportat la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş. Autoturismul implicat în accident este înmatriculat în Bucureşti. Erau doi pasageri, nu au fost răniţi, autoturismul a fost avariat”, au anunţat reprezentanţii Biroului de Presă al Prefecturii Mureş.

Anterior, Prefectura Mureş anunţa că în urma accidentului dintre localităţile Găeşti şi Bălăuşeri, prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a dispus declanşarea procedurilor imediate de intervenţie la faţa locului, atât pentru protejarea populaţiei, reducerea pagubelor, cât şi pentru salvarea ursului.

În urmă cu câteva zile, un urs a fost lovit de maşină, în judeţul Harghita, şi a agonizat aproape o zi la locul accidentului. Apoi, ursul a fost împuşcat de vânători. Din cauza lipsei de reacţie, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că a început procedura de demitere a prefectului de Harghita. Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de Ministerul de Interne, demiterea prefectului de Harghita are legătură cu modul în care autorităţile judeţene au gestionat situaţia ursului lovit de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata.

La rândul său, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a scris pe Facebook un mesaj prin care cerea o „descentralizare urgentă” a măsurilor care trebuie luate în cazuri cum a fost cel de la Praid, astfel încât deciziile să poată fi luate la nivel local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
urs,
maşină,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici