Ursoaica Masha s-a „refugiat” din Ucraina la Zărneşti, unde a păşit pentru prima dată în iarbă

Nu doar oamenii, ci şi animalele fug din calea războiului din Ucraina. La Sanctuarul de urşi de la Zărneşti a ajuns Masha, o ursoaică salvată de la viaţa de paiaţă de circ înainte de invazia Rusiei în Ucraina, apoi salvată încă o dată, când a fost luată şi adusă în România.

1707 afișări
Imaginea articolului Ursoaica Masha s-a „refugiat” din Ucraina la Zărneşti, unde a păşit pentru prima dată în iarbă

Sursa foto: Facebook AMP Libearty - Bear Sanctuary

Masha a ajuns la Sanctuarul de la Zărneşti, din judeţul Braşov, luni seara. A fost paiaţă de circ şi salvată de preşedintele BF Nathan. Apoi a început războiul şi deşi salvarea pentru a doua oară a Mashei era o chestiune dificlă, nimeni nu a abandonat.

„Bine ai venit în pădurea Libearty frumoasă Masha! Chinul tău a luat sfârşit! Ai trăit o viaţă de paiaţă de circ şi ai fost supusă la traume fără nicio vină, te-au plimbat prin oraşe într-o cuşcă mică în spatele unei dube să câştige bani de pe urma ta. Lionel De Lange, preşedintele BF Nathan, te-a scos din acel iad şi ai călcat poate prima dată pe iarbă. Când am zis că vei ajunge să trăieşti o viaţă demnă de urs în pădurea AMP Libearty, a început războiul. Salvarea ta părea imposibilă, dar nimeni nu a depus armele. O „armată” întreagă de oameni s-au luptat ca tu să ai parte de o viaţă demnă şi astăzi putem răsufla uşuraţi. Am reuşit. Ştim că eşti speriată şi totul este nou pentru tine, dar vei fi bine! Tot ce ai de făcut acum este să te odihneşti căci drumul a fost lung”, au scris cei de la Sanctuarul Liberaty din Zărneşti.

Apoi, după o noapte petrecută pe un culcuş moale de paie, în linişte şi pace, după călătoria lungă de peste 30 de ore cu maşina pe ruta Ucraina-România, în drumul ei spre libertate, Masha a păşit marţi pentru prima oară în pădure.

„Cu paşi timizi la început şi tot mai încrezătoare apoi, Masha a explorat pas cu pas ţarcul în care a fost eliberată şi, chiar a încercat şi apa din piscină! Pădurea Sanctuarului AMP Libearty îi va fi de acum înainte casă pentru totdeauna! Bun venit, dragă Masha!”, au mai scris cei de la Zărneşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici