Ursul ”alege oaia” | Poliţia şi Garda Forestieră din Vrancea caută un urs care a atacat o turmă de oi

Poliţia şi Garda Forestieră din Vrancea caută un urs care a atacat, luni dimineaţă, în comuna Bordeşti, o turmă de oi şi a omorât trei animale, fiind alungat apoi de ciobani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

337 afișări
Imaginea articolului Ursul ”alege oaia” | Poliţia şi Garda Forestieră din Vrancea caută un urs care a atacat o turmă de oi

Poliţia şi Garda Forestieră din Vrancea caută un urs care a atacat o turmă de oi

Turma de oi se afla pe o păşune aflată lângă localitatea Bordeşti. Ursul a atacat oile şi a omorât cel puţin trei dintre acestea, iar ciobanii care se aflau cu turma au scăpat fără a fi răniţi.

Ursul a încercat să atace un cioban, apoi s-a retras în pădure, speriat de zgomotul făcut de oameni.

Incidentul a fost anunţat la numărul unic de urgenţă 112.

În zonă a ajuns un paznic de vânătoare de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Vrancea.

”A fost sesizată Poliţia, apelul a fost înregistrat la ora 10.07. Apelul făcea referire la un atac asupra unei turme de ori. Din informaţiile pe care le avem, au fost sfâşiate trei animale dar, din fericire nu sunt victime omeneşti. În zonă se află un paznic de vânătoare de la AJVPS”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Conform procedurii, în astfel de cazuri Primăria trebuie să informeze Garda de Mediu, Garda Forestieră şi Ministerul Mediului despre incident. Ulterior, se face o comisie care constată pagubele produse şi stabileşte măsurile de luat. Ca o primă măsură se încearcă alungarea animalului şi, doar în cazurile extreme, se poate decide omorârea ursului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici