Ursul care speria turiştii, după mai multe „vizite” în zona Castelului Cantacuzino, prins şi dus într-o altă pădure din România

Un urs care se obişnuise să-şi facă apariţia în zona Castelului Cantacuzino din cartierul Zamora, Buşteni, şi crea panică în rândul localnicilor şi al turiştilor, a fost dus într-o altă pădure, nu înainte de a-i fi montat un sistem de urmărire.

832 afișări
Imaginea articolului Ursul care speria turiştii, după mai multe „vizite” în zona Castelului Cantacuzino, prins şi dus într-o altă pădure din România

Urs care crea panică în rândul turiştilor din zona Castelului Cantacuzino, dus într-o altă pădure

Gestionarul unui fond de vânătoare din Sinaia, Alin Nisipeşiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ursul respectiv este un mascul, de 4 ani, de talie medie. Ursul a fost relocat în altă pădure, într-o zonă îndepăratată de localitate.

Înainte de a fi eliberat, ursului i-a fost montat un sistem de urmărire, astfel încât să poată fi monitorizat.

Nisipeşiu a spus că, deşi a făcut mai multe adrese, a primit derogare doar pentru relocarea unui exemplar, deşi în zonă sunt 15 urşi care sperie oamenii.

„S-a primit derogare pentru un singur urs. A fost relocat într-o pădure, într-o zonă îndepărtată de localitate. Un singur urs relocat e egal cu zero. Sunt alţi 15 urşi însă care apar pe străzi, este plin de urşi. Au fost mult prea mulţi protejaţi. Seara când ieşi e o adevărată aventură. Să duci gunoiul seara e cu adrenalină. Nimeni nu-i vrea, oriunde se duc ridică probleme. Ne-am transformat în grădină zoologică”, a declarat Nisipeşiu.

Potrivit acestuia, în zona Sinaia – Buşteni sunt proximativ 50 de urşi, în timp ce efectivul optim este de 12.

Alin Nisipeşiu a afirmat că se pun bariere de hrană în păduri, însă urşii preferă să coboare în staţiuni unde caută mâncare în tomberoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici