USL: Jandarmeria are datoria de a mobiliza toate resursele pentru apărarea manifestanţilor paşnici

Jandarmeria are datoria de a mobiliza toate resursele pentru a proteja manifestanţii paşnici de grupurile de huligani infiltrate cu scopul de a denatura sensul protestelor, precizează USL într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

245 afișări
Imaginea articolului USL: Jandarmeria are datoria de a mobiliza toate resursele pentru apărarea manifestanţilor paşnici

USL: Jandarmeria are datoria de a mobiliza toate resursele pentru apărarea manifestanţilor paşnici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Jandarmeria Română are datoria ca în zilele următoare să mobilizeze toate resursele pentru a proteja manifestanţii paşnici de grupurile de huligani infiltrate cu scopul de a denatura sensul protestelor care este unul singur: o manifestare publică, profund democratică a cetăţenilor nemulţumiţi de calitatea actului de guvernare, de abuzul de putere al preşedintelui şi de ruptura totală dintre guvernanţi şi populaţie", se arată într-un comunicat USL remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, Uniunea Social Liberală consideră că "instituţiile statului trebuie să combată ferm violenţele şi actele de huliganism care afectează oamenii nevinovaţi şi bunurile publice, dar nu poate accepta aplicarea unor măsuri similare protestatarilor paşnici".

Uniunea Social Liberală îi avertizează pe preşedinte, premier şi pe ministrul Administraţiei şi Internelor să evite "orice presiuni asupra insituţiilor statului menite să descurajeze protestele paşnice ale populaţiei la adresa Preşedintelui şi a Guvernului".

USL mai precizează în comunicatul citat că militează pentru respectarea legii şi consideră că "asigurarea ordinii şi liniştii publice este o condiţie esenţială pentru manifestarea drepturilor democratice ale cetăţenilor de a-şi exprima liber opiniile şi nemulţumirile profunde în legătură cu activitatea guvernanţilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici