USR cere revocarea cooperării dintre Poliţia Locală Dobroeşti şi Poliţia chineză Nantong

Consilierii USR din comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov, solicită revocarea acordurilor de cooperare semnate de primăria Dobroeşti cu autorităţile chineze din Nantong, printre care se numără şi un protocol de colaborare la nivel de poliţie.

453 afișări
Imaginea articolului USR cere revocarea cooperării dintre Poliţia Locală Dobroeşti şi Poliţia chineză Nantong

USR cere revocarea cooperării dintre Poliţia Locală Dobroeşti şi Poliţia chineză Nantong

„Solicitarea vine în contextul scandalului internaţional legat de secţiile de poliţie chinezeşti, comuna Dobroeşti find menţionată în lista localităţilor care găzduiesc astfel de secţii de poliţie clandestine. Edilii din Dobroeşti au încheiat în ultimii ani o serie de acorduri cu oraşul Nantong, între care şi un protocol de cooperare între Poliţia Locală Dobroeşti şi Poliţia Nantong”, potrivit unui comunicat de presă.

Consilierii USR anunţă că au depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru revocarea acestor acorduri, dar primarul Valentin Condu (PSD) refuză să pună hotărârea pe ordinea de zi. Potrivit acestora, acordurile de cooperare încheiate cu provincia Nantong sunt ţinute secrete de către primar, care a refuzat toate solicitările de a le face publice.

Dan Barna, vicepreşedintele USR, le-a cerut lui Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, şi prefectului de Ilfov „să îl trezească la realitate pe primarul din Dobroeşti şi să anuleze ruşinea existenţei acestor protocoale”.

„Lipsa transparenţei naşte monştri. Faptul că în momentul de faţă România este pe o listă a ruşinii, că o autoritate locală a încheiat un protocol cu China, care sugerează că o dictatură ar putea să facă ordine poliţienească într-un stat democratic, este un lucru de neacceptat. Iar faptul că, prin lipsă de transparenţă, acest primar PSD nu doar că nu a decis imediat anularea acestui protocol, ci refuză să îl facă public şi refuză să discute acest subiect în Consiliul Local ne face în mod explicit de ruşine”, declară Dan Barna.

„În ciuda solicitărilor repetate făcute de consilierii USR şi de presă, primarul PSD a dat dovadă de o totală opacitate şi a refuzat să facă publice informaţii legate de protocoalele comerciale, culturale, dar şi de cele de la nivel de poliţie semnate cu autorităţile din Nantong. Asta poate aduce grave prejudicii de imagine ţării noastre”, spune Dumitru Văduva, vicepreşedinte USR Ilfov.

Văduva precizează că Dobroeşti este localitatea din România cu cea mai mare comunitate de cetăţeni chinezi din ţară, fiind zona în care funcţionează două complexe comerciale ale acestei comunităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici