Vacanţă de iarnă de o lună pentru elevi - propunere

Deputatul de Timiş Alin Popoviciu (PDL) a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a redactat o propunere legislativă prin care doreşte să modifice structura anului şcolar 2009-2010, astfel încât elevii să beneficieze de o lună de vacanţă în perioada iernii pentru a fi reduse cheltuielile.

159 afișări
Imaginea articolului Vacanţă de iarnă de o lună pentru elevi - propunere

Vacanţă de iarnă de o lună pentru elevi - propunere (Imagine: Mediafax Foto)

"Ştiţi că suntem într-o situaţie de criză şi avem nevoie de soluţii de criză. Iniţiativa legislativă pe care o propun se referă la o nouă structură a anului şcolar 2009-2010. La acest lucru m-am gândit după mai multe discuţii cu primarii care se plângeau că, în perioada de iarnă, mai ales în lunile decembrie şi ianuarie, se cheltuiesc foarte mulţi bani cu încălzirea şcolilor şi grădiniţelor", a spus Alin Popoviciu.

Potrivit sursei citate, modificarea vizează în special prelungirea vacanţei de iarnă cu două săptămâni, între 14 decembrie 2009 şi 10 ianuarie 2010.

Deputatul a adăugat că această modificare ar reduce, de exemplu, cu 300.000 de euro cheltuielile primăriilor timişene cu încălzirea şcolilor.

"Se ştie că vacanţa de iarnă începe acum undeva între 20-22 decembrie şi se termină în 7 ianuarie. Este o vacanţă scurtă. Eu propun ca această vacanţă să fie de aproximativ o lună, între 14 decembrie şi 10 ianuarie, pentru că în această lună primăriile cheltuie cel mai mult cu încălzirea. (...) Am făcut o adresă prin care am cerut tuturor primăriilor din judeţul Timiş să trimită cheltuielile cu şcolile şi grădiniţele în luna ianuarie. În luna ianuarie, toate primăriile din Timiş cheltuiesc 2.347.835 de lei, asta însemnând undeva 600.000 de euro cu încălzirea şcolilor. Dacă vacanţa ar fi mai mare cu două săptămâni s-ar face astfel o reducere a cheltuilelilor cu 300.000 de euro", a spus Popoviciu.

Alin Popoviciu a afirmat că va prezenta, săptămâna viitoare, această propunere premierului Emil Boc şi ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu şi este convins că îşi va convinge şi colegii parlamentari să voteze acestă modificare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici