Vacanţa elevilor din clasele primare se apropie de final. Psiholog: Săptămâna de pauză a venit la momentul potrivit. „E un proces de igienă mentală”

  • Vacanţa şcolară pentru ciclul primar se apropie de sfârşit
  • Mihai, elev: Am mai scăpat de orele online la care m-am adaptat greu
  • Bianca, psiholog: Vacanţele sunt un proces de igienă mentală
10414 afișări
Imaginea articolului Vacanţa elevilor din clasele primare se apropie de final. Psiholog: Săptămâna de pauză a venit la momentul potrivit. „E un proces de igienă mentală”

Vacanţa elevilor din clasele primare se apropie de sfârşit. Săptămâna de relaxare a venit ca o gură de aer proaspăt pentru Mihai, elev în clasa întâi. Cel mic spune că s-a distrat foarte mult în vacanţă, pentru că a mai scăpat de tot haosul creat de orele care s-au mutat pe internet.

„M-am distrat, m-am jucat, am fost la ţară, la mare, la fotbal, la antrenamente, mi-am făcut temele şi am citit pentru că mie îmi place foarte mult să citesc. M-am adaptat cu orele online foarte greu pentru că se întrerupea, nu ne vedeam bine şi era conexiunea slabă”, povesteşte el.

Psihologul Bianca Pescaru spune că vacanţa de toamnă a venit într-un moment mai mult decât potrivit. Copilul tău a reuşit să scape de presiunea şi de toate schimbările la care a fost supus, odată ce şcolile s-au mutat online.

„Vacanţele sunt extrem de benefice şi extrem de utile, pentru că ele sunt un proces de igienă mentală. Această mică pauză de o săptămână, luată cu ocazia acestei vacanţe, i-a ajutat să se mai relaxeze, cumva să nu mai pună atât de multă presiune, să nu se mai gândească la pandemie, la coronavirus, la riscuri, la programul acesta ba online, ba fizic”, spune Bianca Pescaru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici