Vaccinarea antigripală a locuitorilor din Murighiol, aproape încheiată

Vaccinarea antigripală a locuitorilor din comuna tulceană Murighiol, unde a fost confirmat un focar de gripă aviară, este aproape încheiată, vineri, mai rămânând de imunizat în jur de 150 de persoane, a anunţat directorul medical adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Tulcea, Laura Militaru.

2 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea antigripală a locuitorilor din Murighiol, aproape încheiată

Vaccinarea antigripală a locuitorilor din Murighiol, aproape încheiată

Directorul a precizat că vaccinarea a fost încheiată în satul Plopu şi că echipele Autorităţii continuă supravegherea stării de sănătate a populaţiei, care a fost anunţată să se prezinte la cabinetul medical pentru imunizare.

Potrivit Laurei Militaru, nu este nicio persoană care să aibă semne de afecţiune respiratorie asemănătoare gripei sau pneumoniei.

În acelaşi timp, Ambulanţa asigură în continuare asistenţa medicală de urgenţă.

Medicii de familie asigură permanent triajul epidemiologic al familiei în gospodăria căreia au fost depistate păsările contaminate, precum şi al celorlalţi locuitori din Murighiol şi din împrejurimi.

În Murighiol sunt 3.600 de locuitori, majoritatea fiind deja vaccinaţi antigripal până vineri, acţiunea începând după depistarea focarului de gripă aviară. Acţiunea o completează pe cea de vaccinare gratuită a populaţiei la la risc, declanşată de Ministerul Sănătăţii Publice în 20 octombrie.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a confirmat, miercuri, un focar de gripă aviară la păsări dintr-o gospodărie din Murghiol, judeţul Tulcea, insituţia informând Comisia Europeană despre apariţia acestuia.

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a stabilit că tulpina acestuia este de tip H5N1. Tulpina de virus va fi expediată la Laboratorul Comunitar de Referinţă pentru Influenţă Aviară din Weybridge, Anglia, pentru a fi înregistrată în banca de virusuri a Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici