Vaccinarea în şcoli şi universităţi. Valeriu Gheorghiţă anunţă cum se va desfăşura: Fiecare unitate de învăţământ să aibă o echipă mobilă

  • Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, anunţă echipe mobile pentru fiecare şcoală, iar acestea pot vaccina atât copiii, cât şi familiile acestora.
  • Riscul de îmbolnăvire a familiilor cu copii şcolari este cu 25% mai mare.
820 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea în şcoli şi universităţi. Valeriu Gheorghiţă anunţă cum se va desfăşura: Fiecare unitate de învăţământ să aibă o echipă mobilă

Vaccinarea în şcoli şi universităţi. Valeriu Gheorghiţă anunţă cum se va desfăşura: Fiecare unitate de învăţământ să aibă o echipă mobilă

Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, că trebuie crescut accesul la vaccinare al tuturor celor care doresc să se imunizeze, referindu-se la copii eligibili cu vârsta de peste 12 ani.

În acelaşi timp, vor avea posibilitatea să se vaccineze şi cadrele didactice, personalul din învăţământ, precum şi părinţii şi bunicii celor mici, adică cei care locuiesc la aceeaşi adresă.

„Vor fi şcoli în care vor fi organizate cabinete de vaccinare de sine stătătoare care să funcţioneze pe perioada în care există o adresabilitate în rândul şcolii şi, de asemenea, foarte probabil că acolo unde unitatea de învăţământ are în apropiere un centru de vaccinare nu se justifică să mai organizăm un alt cabinet sau un alt punct de vaccinare. Însă la sate şi în oraşe principala logistică care asigură accesul la vaccinare va fi cu ajutorul echipelor mobile. Practic ne dorim ca fiecărei unităţi de învăţământ să îi fie alocată o echipă mobilă şi şcoala periodic să centralizeze persoanele care doresc să se vaccineze. În felul acesta se stabileşte un interval orar, o zi în săptămână, se identifică spaţiul unde se poate organiza vaccinarea”, a afirmat medicul.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID a subliniat importanţa promovării imunizării în familie, pentru că riscul, dacă un copil se infectează, este să transmită virusul celor din familie.

Conform unor studii citate de medic, familiile care au copii preşcolari au un risc de 15% mai mare să se îmbolnăvească de COVID, iar familiile care au copii şcolari, din clasele primare în sus, au un risc de 20 - 25% mai mare să înregistreze cazuri.

Practic, spune medicul, studiile confirmă faptul că transmiterea există atât de la părinţi, bunici la copii, cât şi invers.

În ce priveşte universităţile, autorităţile intenţionează să înfiinţeze în campusuri cabinete de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici