Vaccinul dezvoltat în Rusia ar oferi o eficienţă de „peste 95%”: Cercetătorii din Moscova susţin că nu au găsit „niciun efect advers sever” în rândurile voluntarilor

Creatorii vaccinului anti-COVID-19 din Rusia au anunţat marţi o eficienţă de „peste 95%”, procent asemănător vaccinurilor dezvoltate de Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca, potrivit Financial Times.

1937 afișări
Imaginea articolului Vaccinul dezvoltat în Rusia ar oferi o eficienţă de „peste 95%”: Cercetătorii din Moscova susţin că nu au găsit „niciun efect advers sever” în rândurile voluntarilor

Institutul Gamaleya, condus de Moscova, a declarat că datele a circa 19.000 de voluntari indică faptul că eficienţa vaccinului este de 91,4% la 28 de zile după inoculare şi depăşeşte pragul de 95% după 42 de zile. Alexander Ginsburg, directorul institutului, se aşteptă ca „rata de eficienţă să fie chiar mai mare la trei săptămâni după a doua imunizare”.

Rusia efectuează aşa-zisa fază a treia a studiilor clinice în Moscova cu ajutorul a peste 40.000 de voluntari şi desfăşoară o serie similară de teste în Belarus, Venezuela, Emiratele Arabe Unite şi India. Cercetătorii susţin că nu au găsit „niciun efect advers sever” în rândurile voluntarilor.

Rusia este prima ţară care a anunţat un vaccin de combatere a coronavirusului în luna august. Atunci, preşedintele Vladimir Putin garantat eficienţa înainte să înceapă a treia etapă a testelor clinice.

În timp ce ţări precum Arabia Saudită, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Indonezia, Filipine, Mexic şi unele dintre fostele republici sovietice şi-au arătat interesul vis-a-vis de obţinerea vaccinului, unii experţi au criticat vehement autorităţile ruse pentru faptul că s-au grăbit să anunţe o soluţie la criza sanitară fără să urmeze paşi necesari într-o astfel de situaţie.

Ieri, ultimele rezultate ale gigantului farmaceutic AstraZeneca au oferit o eficienţă de 70% pentru vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă împreună cu Universitatea Oxford.

Vaccinul prezintă o eficienţă de 90% după ce participanţii au primit o doză întreagă la aproxiamtiv o lună de la prima inoculare, care constă într-o jumătate de doză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici