Val de amenzi: 6.000 de români prinşi într-o singură zi că nu respectă regulile sanitare

  • Şase mii de români au fost prinşi în ultimele 24 de ore că nu respectă regulile sanitare.
  • Amenzile depăşesc un milion de lei.
850 afișări
Imaginea articolului Val de amenzi: 6.000 de români prinşi într-o singură zi că nu respectă regulile sanitare

Val de amenzi: 6.000 de români prinşi într-o singură zi că nu respectă regulile sanitare

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI, împreună cu reprezentanţi de la alte autorităţi, au făcut mai multe controale în ţară, în special în zonele cu risc epidemiologic ridicat şi la obiectivele supuse unor restricţii.

La nivel naţional au acţionat peste 15.000 de angajaţi: 6.400 de poliţişti, 4.000 de jandarmi, 1.830 de cadre ISU, 180 de poliţişti de frontieră şi 2.530 de poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ANSVSA, de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale.

Verificările au vizat aproape 5.300 de operatori economici, 213 operatori transport de persoane şi aproximativ 11.500 de obiective de interes, printre care 4.750 de restaurante, terase sau fastfood-uri.

De asemenea, au fost verificate peste 73.000 de persoane, fiind prinse aproape 6.000 care nu respectau măsurile de protecţie sanitară.

743 de persoane nu au respectat restricţiile de circulaţie.

În urma verificărilor, au fost aplicate aproximativ 6.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1 milion de lei.

De asemenea, s-au întocmit două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici