Val de căldură în emisfera sudică. Lacul Titicaca scade şi se apropie de un nivel record

Cel mai mare lac din America de Sud ar putea atinge un nivel minim record şi provoacă îngrijorare în comunităţile din zonă.

278 afișări
Imaginea articolului Val de căldură în emisfera sudică. Lacul Titicaca scade şi se apropie de un nivel record

Val de căldură în emisfera sudică. Lacul Titicaca scade şi se apropie de un nivel record

Lacul de apă dulce din munţii Anzi, situat la graniţa dintre Bolivia şi Peru, are un nivel al apei care se apropie de un record, potrivit Reuters.

Titicaca se află la doar 30 de centimetri de nivelul minim din 1996, din cauza secetei severe, a declarat Lucia Walper, un oficial din cadrul serviciului de hidrologie şi meteorologie din Bolivia.

Ea a adăugat că seceta ar putea dura până în noiembrie în unele părţi ale ţării.

Lacul, aflat la aproximativ 3.800 de metri deasupra nivelului mării, este vulnerabil la schimbările climei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lac,
titicaca,
căldură

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici