Vâlcea: Incendiu într-o pădure din Brezoi, pentru stingerea acestuia intervin peste 100 de pompieri

Un incendiu a izbucnit, vineri, într-o pădure din Brezoi (Vâlcea), iar pentru stingerea acestuia intervin pompieri, silvicultori şi angajaţi ai Parcului Naţional Cozia, incendiul fiind într-o zonă apropiată ocolului silvic privat Cozia-Negoiu, unde o pădure de conifere a ars timp de două zile.

236 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: Incendiu într-o pădure din Brezoi, pentru stingerea acestuia intervin peste 100 de pompieri

Vâlcea: Incendiu într-o pădure din Brezoi, pentru stingerea acestuia intervin peste 100 de pompieri (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, pentru stingerea incendiului, ale cărui cauze nu sunt încă stabilite, intervin peste o sută de pompieri, intervenţia fiind dificilă din cauza vântului puternic şi a terenului greu accesibil.

"Incendiul este în oraşul Brezoi, la Parcela 3 - Obârşa Proieni, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea acţionează cu şase autospeciale şi 117 cadre, în cooperare cu silvicultori şi cu angajaţii Parcului Naţional Cozia. Se intervine cu motofierăstrae, mijloace de primă intervenţie, iar la faţa locului sunt şi patru autospeciale cu apă şi spumă, care se află pe două laturi ale perimetrului cuprins de foc, unde se află case, pentru a opri extinderea focului la acestea. Deoacamdată nu există pericol, dar vântul suflă cu putere în zonă şi intervenţia este doesebit de dificilă din acest motiv, dar şi din cauza faptului că terenul este inaccesibil", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Acesta nu a putut estima pe ce suprafaţă se manifestă incendiul, care a cuprins vegetaţie uscată, copaci uscaţi şi molizi.

Incendiul este într-o zonă apropiată ocolului silvic privat Cozia-Negoiu, unde o pădure de conifere a ars timp de două zile. Incendiul din zona Cozia-Negoiu a izbucnit marţi, fiind stins joi, la intervenţie participând şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici