Valeriu Gheorghiţă, anunţ despre vaccinuri: ”Ar putea merge în ţară cu avioane Spartan. Vin frigiderele care asigură -80 de grade.” Cum se vor administra

  • Dr. Valeriu Gheorghiţă a spus că transportul vaccinurilor către cele şase centre regionale din ţară ar putea fi făcut cu avioane Spartan.
  • La începutul săptămânii viitoare va începe distribuţia în ţară a ultracongelatoarelor în care vor fi depozitate vaccinurile.
  • Vaccinurile se vor administra intramuscular, într-o schemă cu două doze.
1694 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, anunţ despre vaccinuri: ”Ar putea merge în ţară cu avioane Spartan. Vin frigiderele care asigură -80 de grade.” Cum se vor administra

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a spus că transportul vaccinurilor către cele şase centre regionale din ţară ar putea fi făcut, dacă va fi nevoie, cu avioane Spartan ale MApN.

„Este foarte probabil să fie folosite atunci când vom avea o cantitate mare de vaccinuri chiar avioanele de la MApN, avioanele Spartan, care pot într-un timp scurt să asigure distribuirea vaccinurilor în cele 6 centre regionale. Nu întâmplător au fost alese centre regionale care au aeroport, tocmai pentru a avea la îndemnă această posibilitate”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a mai spus că la începutul săptămânii viitoare va începe distribuţia în ţară a ultracongelatoarelor în care vor fi depozitate vaccinurile.

„Începînd de luni vor fi distribuite aceste echipamente frigorifice către cele şase centre regionale, motiv pentru care dacă aici avem o capacitate de circa 1,5 milioane de doze pentru -80 de grade, în celelalte regiuni vom avea capacităţi de stocare între 150 de mii şi 200 de mii de doze de vaccin per centru”, a spus Gheorghiţă, în urma vizitei la Centrul naţional de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Acesta a explicat şi modul de administrare a vaccinului.

„Vaccinul se administrează în momentul de faţă, din tipurile de vaccin care vor primi autorizare, intramuscular, într-o schemă cu două doze, iar persoanelor sub 16 ani pentru moment nu există o indicaţie de utilizare, nu sunt suficiente date care să asigure această recomandare la acest moment”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici