Valeriu Gheorghiţă: Cei care sunt în măsură să verifice respectarea măsurilor să facă mai bine acest lucru

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, cere autorităţilor care sunt în măsură să verifice respectarea măsurilor impuse pentru combaterea pandemiei „să facă mai bine acest lucru”.

2132 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: Cei care sunt în măsură să verifice respectarea măsurilor să facă mai bine acest lucru

Valeriu Gheorghiţă: Cei care sunt în măsură să verifice respectarea măsurilor să facă mai bine acest lucru

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în România „ne apropiem undeva de 50% imunitate colectivă”, care îi include pe cei vaccinaţi şi pe cei trecuţi prin boală.

Acesta atrage atenţia că mai „avem 50% din populaţie, care nu au niciun fel de imunitate”.

El spune că evoluţia epidemiologică din România are o tendinţă de creştere, dar este vorba de una stabilă, comparativ cu cea din alte state europene.

Valeriu Gheorghiţă crede că pe lângă creşterea numărului de persoane vaccinate, şi respectarea restricţiilor este importantă în această perioadă.

„Să punem accent mai mult pe respectarea măsurilor care astăzi sunt în vigoare, pentru că tendinţa este să nu se mai respecte aceste măsuri şi cred că le vedem cu toţii. Cei care sunt măsură să verifice respectarea măsurilor să facă mai bine acest lucru şi oamenii să fie mai conştineţi că de decizia lor şi de comportamentul lor depindem noi toţi”, a mai spus Gheorghiţă.

„Cu toţii vom deconta anumite comportamente inadecvate sau mai puţin inspirate în această perioadă. Este perioada concediilor, este foarte bine, avem nevoie să ne încărcăm bateriile, dar trebuie să fim mult mai precauţi”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici