Valul de căldură din Franţa îi pune în pericol pe alpiniştii de pe Mont Blanc

Valul de căldură din Franţa îi îngrijorează pe alpiniştii de pe Mont Blanc. Temperaturile în creştere afectează vârful montan, sporind riscul de căderi de pietre şi de deschidere de noi crevase pe gheţari, anunţă Reuters.

582 afișări
Imaginea articolului Valul de căldură din Franţa îi pune în pericol pe alpiniştii de pe Mont Blanc

Avertismentul a venit de la alpinişti. De asemenea, autorităţile i-au îndemnat pe alpinişti să amâne escaladarea muntelui.

„Valul de căldură are un impact şi asupra munţilor înalţi, nu se opreşte pe câmpie. Facilitează căderile de pietre. Fragilizând zăpada, facilitează şi căderile în crevase", a declarat Nicolas Zickler, comandantul unei echipe de salvare a poliţiei montane.

Alpinistul australian May Cooper a descris condiţiile de pe munte drept „terifiante".

„Traseele s-au schimbat, momentul sezonului s-a schimbat, condiţiile meteorologice s-au schimbat", a spus Cooper.

Specialiştii au avertizat de numeroase ori că gheţarii din Alpi au fost afectaţi de valurile de căldură din ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici