Valuri de migranţi debarcă în Italia. Autorităţile acuză navele de caritate că fac jocul traficanţilor

Italia, care a promis să adopte o linie dură în ceea ce priveşte imigraţia, a primit duminică peste 500 de migranţi, în timp ce două nave de salvare au fost autorizate să acosteze în porturile din sudul ţării, după mai multe zile petrecute pe mare, cu vreme rea, scrie Reuters.

1884 afișări
Imaginea articolului Valuri de migranţi debarcă în Italia. Autorităţile acuză navele de caritate că fac jocul traficanţilor

Valuri de migranţi debarcă în Italia. Autorităţile acuză navele de caritate că fac jocul traficanţilor

Nava Geo Barents, operată de organizaţia caritabilă Medici fără Frontiere (MSF) şi care avea la bord 248 de migranţi, a sosit la Salerno, în regiunea Campania din sud-vestul ţării, a precizat MSF.

În cealaltă parte a ţării, Humanity 1, o altă navă de salvare gestionată de organizaţia caritabilă SOS Humanity, a acostat în Bari, după ce autorităţile italiene au fost de acord.

Călătoria a fost foarte grea, iar nava s-a confruntat cu valuri de trei metri înălţime şi vânturi puternice, a precizat SOS Humanity într-un tweet, confirmând sosirea sa cu 261 de migranţi la bord.

Modul în care se răspunde la cererile de ajutor din partea ambarcaţiunilor caritabile care preiau migranţii în Mediterana reprezintă o provocare pentru noul guvern de dreapta al Italiei, condus de premierul Giorgia Meloni.

Luna trecută au izbucnit tensiuni cu Franţa, după ce francezii au preluat o ambarcaţiune care fusese refuzată de Italia.

Condiţiile meteo au atârnat decisiv

Surse din ministerul de interne italian au declarat că decizia de a permite celor două nave să acosteze s-a bazat pe condiţiile meteo nefavorabile şi pe riscurile la care se expun cei aflaţi la bord, mai degrabă decât pe faptul că reprezintă o schimbare de politică.

Ministerul acuză navele de caritate că facilitează accesul migranţilor economici în Italia şi că fac jocul traficanţilor de persoane.

Instituţia lucrează la noi reglementări pentru a proteja frontierele Italiei şi a opri traficanţii de persoane, au declarat sursele.

Un băiat în vârstă de 14 ani, care călătorea singur, a fost transportat vineri pe calea aerului de pe Geo Barents în Sicilia cu dureri abdominale acute. Miercuri, un bebeluş s-a născut pe aceeaşi navă şi ulterior a fost transportat cu avionul împreună cu mama sa şi trei fraţi şi surori în Italia.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
migranţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici