Vânătoare ilegală cu ogari într-o pădure din judeţul Ialomiţa. Cine sunt braconierii

Poliţiştii comunei Sălcioara din judeţul Ialomiţa au deschis dosar penal pentru braconaj după ce au prins doi bărbaţi care încercau să vâneze iepuri folosindu-se de ogari, lucru interzis de lege, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Olteanu, directorul Asociaţiei Becatina Mare.

1243 afișări
Imaginea articolului Vânătoare ilegală cu ogari într-o pădure din judeţul Ialomiţa. Cine sunt braconierii

Vânătoare ilegală cu ogari într-o pădure din judeţul Ialomiţa. Cine sunt braconierii

Vânătoarea a avut loc în comuna Sălcioara din judeţul Ialomiţa, mai exact în Fondul de vânătoare 32 Sălcioara.

Cei doi bărbaţi, Marian Aldea şi Marin Brezeanu, au fost surprinşi de oamenii legii când mergeau cu o căruţă, cu ogarii ascunşi sub o pătură, la vănătoare de iepuri. În momentul în care i-au văzut pe poliţişti, au încercat să fugă în pădure, dar au fost prinşi de către şeful de post de la Poliţia Sălcioara, Mihai Gârdea. Ulterior, agenţii de la Serviciul Arme Ialomiţa i-au dus pe cei doi la post şi le-au deschis dosar penal.

Marian Aldea şi-a recunoscut faptele în faţa poliţiştilor, spunând că era şi băut, potrivit lui Marius Olteanu, directorul Asociaţiei Becatina Mare.

În România, potrivit Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, vânătoarea cu câine rasa ogar constituie infracţiune de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici