Vânătoarea de vulpi, desfiinţată în Scoţia. Tradiţia încetează după 252 de ani

Vânătoarea de vulpi a fost desfiinţată în Scoţia. Una dintre cele mai puternice tradiţii păstrate în Scoţia timp de 252 de ani încetează.

1097 afișări
Imaginea articolului Vânătoarea de vulpi, desfiinţată în Scoţia. Tradiţia încetează după 252 de ani

Clubul de vânătoare de vulpi Lanarkshire şi Renfrewshire Hunt, care s-a întâlnit pentru prima dată în anii 1700, a organizat ultima întâlnire. Organizatorii şi-au luat rămas bun de la susţinători după ce au decis să respecte noua lege, introdusă de Parlamentul scoţian la sfârşitul lunii ianuarie, care interzice uciderea animalelor sălbatice cu ajutorul haitelor de câini.

La ultima vânătoare, organizată în urmă cu câteva zile, clubul de vânătoare a dat asigurări că niciun animal nu a fost ucis.

Legea, care a intrat recent în vigoare, reprezintă o victorie pentru activiştii pentru drepturile animalelor şi pentru conservatori, care luptă de zeci de ani împotriva vânătorilor.

Având originea în secolul al XVI-lea, vânătoarea de vulpi rămâne un subiect controversat în Regatul Unit, punctează CNN. Vânătorii o consideră ca fiind o parte importantă a patrimoniului local, în timp ce activiştii pentru drepturile animalelor susţin că este crudă şi inutilă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici