Vândute şi abuzate: Surori de 7 şi 16 ani, exploatate sexual de traficanţii de minori. Cea mare a reuşit să fugă, ajutată de un client

  • Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Timişoara au făcut, miercuri, şapte percheziţii într-un dosar în care membrii unui grup infracţional sunt cercetaţi pentru trafic de minori şi act sexual cu un minor.
  • Potrivit anchetatorilor, aceştia au abuzat şi exploatat sexual două minore, una de 7 ani.
3182 afișări
Imaginea articolului Vândute şi abuzate: Surori de 7 şi 16 ani, exploatate sexual de traficanţii de minori. Cea mare a reuşit să fugă, ajutată de un client

Mediafax FOTO

Potrivit unui comunicat al DIICOT Timişoara, începând din februarie 2018, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat cu preocupări pe linia traficului de persoane, prin exploatarea sexuală a tinerelor, prin ameninţări şi violenţă, profitând de naivitatea şi situaţia materială precară a acestora.

Conform procurorilor, membrii grupării au racolat două victime minore, surori, în vârstă de 16, respectiv 7 ani la data comiterii faptelor, pe care le-au exploatat si abuzat sexual.

Fata de 16 ani provine dintr-o familie dezorganizată, monoparentală, cu un nivel de trai scăzut. „Mama acesteia, mai are o fiică pe care, în cursul anului 2017, când aceasta avea vârsta de 7 ani, a plasat-o unuia dintre suspecţii în cauză, în schimbul unei sume de bani, acesta din urmă abuzând sexual fetiţa, fapt care a generat disfuncţii ginecologice acesteia”, se arată în comunicat.

În februarie 2018, un alt suspect a racolat-o fata de 16 ani, existând indicii că, în acest scop, i-ar fi plătit mamei victimei suma de 300 lei.

Ulterior, prin promisiuni false şi abuz de autoritate, suspectul, împreună cu celelalte persoane cercetate, au exloatat-o sexual, prin plasarea sa la diferiţi clienţi racolaţi din localitatea Uivar. Minora a fost adăpostită iniţial la locuinţa celui care a racolat-o, în care se mai afla şi un prieten al acestuia, unde a fost şi abuzată.

Apoi, cei doi suspecţi au decis să îşi extindă afacerea şi au dus victima în Bistriţa. Fata a fost cazată într-un hotel, unde a ajuns să întreţină relaţii sexuale şi cu câte 30 clienţi pe zi, iar banii erau însuşiţi în totalitate de membrii grupării.

Fata nu a mai rezistat fizic şi psihic şi s-a destăinuit unui client, căruia i s-a făcut milă de ea şi a ajutat-o să fugă. Victima a fost adăpostită la locuinţa martorului, de unde a fost preluată de către mama sa.

Potrivit procurorilor, la sediul DIICOT Timişoara vor fi aduse, în vederea audierii, 10 persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici