Vanghelie: Videanu a scumpit salubrizarea, pentru ca banii încasaţi de Prigoană să ajungă la PDL

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, l-a acuzat, miercuri, pe primarul general Adriean Videanu că, în mod ilegal, a mărit preţul la salubrizarea menajeră de la 6 la 8,5 RON/persoană, bani preluaţi de Silviu Prigoană şi Cezar Preda pentru a fi folosiţi în campania electorală a PD-L.

11 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Videanu a scumpit salubrizarea, pentru ca banii încasaţi de Prigoană să ajungă la PDL

Vanghelie: Videanu a scumpit salubrizarea, pentru ca banii încasaţi de Prigoană să ajungă la PDL

Vanghelie l-a acuzat pe Adriean Videanu că, în data de 28.11.2007, la propunerea "operatorilor" Cezar Preda, "care conduce REBU" şi Silviu Prigoană, "care conduce Primăria Sectorului 3", a decis, fără a pune în discuţia Consiliului General, aşa cum era legal, majorarea preţului la salubrizarea menajeră, de la 6 la 8,5 RON/persoană.

Potrivit preşedintelui PSD Bucureşti, decizia primarului general este ilegală, întrucât aceasta nu a fost luată de Consiliul General. El a precizat că este greu de înţeles de ce Videanu nu a trecut această decizie prin Consiliul General, în condiţiile în care consilierii PSD şi-au dat demisia, iar acesta are majoritate PDL.

Vanghelie a arătat, totodată, că, din calculele sale, Silviu Prigoană şi Cezar Preda au încasat, de la data majorării preţului la salubrizarea menajeră, circa 5 milioane de euro, care se vor îndrepta către campania electorală a PDL.

El i-a rugat pe bucureşteni să nu plăteasă suma de 8,5 RON, întrucât aceasta a fost decisă contrar legii, ci să plătească suma de 6 RON, care a fost fixată de către Consiliul General, în 14.07.2005.

Vanghelie a mai spus că nu îl atacă pe omul de afaceri Silviu Prigoană, cu care nu are nimic, ci pe omul politic care este primar al Sectorului 3, respectiv Liviu Negoiţă.

Vanghelie a arătat că va adresa o scrisoare deschisă primarului Sectorului 3 pentru a-l întreba câte dintre cele 43 de firme ale lui Silviu Prigoană au contracte în derulare cu Primăria Sectorului 3.

Preşedintele PSD Bucureşti a mai spus că, într-o competiţie directă cu el, la Primăria Sectorului 5, Silviu Prigoană nu ar lua mai mult de 5% din voturile bucureştenilor din Sectorul 5.

Vanghelie a mai arătat, de asemenea, că fiul lui Cezar Preda este asociat într-una dintre firmele lui Silviu Prigoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici