Vânt violent: Stâlpi şi copaci doborâţi, case şi maşini avariate în 13 judeţe din ţară / Maşină strivită în Sectorul 1 / Vremea, folosită politic de un candidat la Primăria Capitalei

  • Pompierii au intervenit marţi pentru a degaja copaci, stâlpi şi elemente de construcţie care au căzut pe carosabil în contextul codurilor portocaliu şi galben de vijelii.
  • Au fost avariate trei case şi 16 maşini.
2440 afișări
Imaginea articolului Vânt violent: Stâlpi şi copaci doborâţi, case şi maşini avariate în 13 judeţe din ţară / Maşină strivită în Sectorul 1 / Vremea, folosită politic de un candidat la Primăria Capitalei

Imagine surprisă azi, în Sectorul 1 din Bucureşti: creanga uriaşă a unui copac uscat a căzut peste o maşină parcată pe Bulevardul Ion Mihalache, la nr. 174, în zona cunoscută ca Piaţa Chibrit FOTO: Daniel Conţescu

UPDATE Cod galben de vânt puternic în şase judeţe, până miercuri dimineaţa

UPDATE 86 de localităţi din 27 judeţe şi Capitala, afectate de vântul puternic de marţi

UPDATE ISU Bucureşti-Ilfov a avut 288 de intervenţii, în urma vântului puternic. 92 de maşini, avariate

UPDATE Candidatul Coaliţiei la Primăria Capitalei, critici la adresa actualei administraţii

UPDATE Vânt puternic în Capitală: 53 de copaci şi doi stâlpi, doborâţi

Ştirea iniţială

În contextul avertizării cod portocaliu şi cod galben de fenomene meteorologice ce vizează intensificări susţinute ale vântului, marţi, între orele 08.00 – 13.00, s-au înregistrat efecte în 17 localităţi din 13 judeţe. Este vorba de Alba, Bihor, Botoşani, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mureş, Prahova, Suceava, Vâlcea, şi municipiul Bucureşti.

Pompierii au intervenit pentru degajarea a 13 elemente de construcţie, 60 de copaci doborâţi de vânt, 4 stâlpi căzuţi pe carosabil, fiind avariate 3 case, o anexă şi 16 maşini.

Din cauza copacilor căzuţi pe linia de contact, circulaţia feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500, în localitatea Moara Nouă din judeţul Prahova.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră şi trecerile cu feriboturile din Zimnicea/TR şi Turnu Măgurele/TR către Bulgaria.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localităţi din judeţul Harghita, iar la acest moment echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp.

Nu au fost persoane rănite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici