VASILE CEPOI A DEMISIONAT din funcţia de ministru al Sănătăţii. Raed Arafat preia prerogativele ministeriale

Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii, Raed Arafat preluând prerogativele ministeriale. Primul-ministru Victor Ponta a acceptat demisia lui Vasile Cepoi din funcţia de ministru al Sănătăţii.

2239 afișări
Imaginea articolului VASILE CEPOI A DEMISIONAT din funcţia de ministru al Sănătăţii. Raed Arafat preia prerogativele ministeriale

Vasile Cepoi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"În această după-amiază, Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii i-a solicitat primului-ministru, Victor Ponta, eliberarea din funcţia de ministru al Sănătăţii", se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Sănătăţii.

Pentru perioada următoare, toate atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al Sănătăţii i-au fost delegate subsecretarului de stat Raed Arafat, se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua funcţia de consilier de stat al primului ministru pe probleme de Sănătate.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie de către Vasile Cepoi, în perioada în care a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

"Guvernul a luat act de existenţa acţiunii ANI în ceea ce îl priveşte pe ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, în legătură cu indiciile referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Acuzaţiile sunt grave şi este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României", a transmis Executivul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici