Vaslui: 12 bombe în stare de funcţionare, descoperite de un bărbat în curtea sa

Un număr de 12 bombe în stare de funcţionare au fost descoperite, miercuri, de un localnic din comuna vasluiană Rebricea în timp ce săpa un şanţ în curtea sa, bărbatul solicitând intervenţia pirotehniştilor care au ridicat elementele de muniţie.

318 afișări

Un echipaj de pirotehnişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui a intervenit pentru asanarea unei gospodării din localitatea Rebricea, după ce proprietarul a descoperit, în timp ce săpa un şanţ, 12 bombe de aruncător, de calibru 82 milimetri.

Potrivit pirotehniştilor, elementele de muniţie provin, cel mai probabil, din cel de-Al Doilea Război Mondial şi, în pofida trecerii vremii, bombele erau încă în stare de funcţionare.

"Cele 12 bombe de aruncător au fost ridicate în siguranţă de către echipajul de pirotehnişti, fără a pune în pericol viaţa vreunei persoane. Este bine că suntem sesizaţi imediat ce sunt descoperite elemente de muniţie, rămase neexplodate din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru că astfel sunt evitate posibile tragedii", a declarat, miercuri, responsabilul mass-media din cadrul ISU Vaslui, Ciprian Silav.

Elementele de muniţie ridicate de la Rebricea au fost transportate cu o maşină specială la un depozit al ISU din Vaslui, urmând să fie distruse într-un poligon din apropiere de municipiul Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici