Vaslui: 500 de poliţişti de frontieră cer în instanţă plata celui de-al 13-lea salariu, din 2010

Un număr de 500 de poliţişti de frontieră vasluieni au dat în judecată Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi pentru neplata celui de-al 13-lea salariu de care, susţin ei, au fost privaţi în anul 2010, atunci când au fost tăiate primele şi salariile de către Guvernul Boc.

302 afișări
Imaginea articolului Vaslui: 500 de poliţişti de frontieră cer în instanţă plata celui de-al 13-lea salariu, din 2010

Vaslui: 500 de poliţişti de frontieră cer în instanţă plata celui de-al 13-lea salariu, din 2010 (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi a fost chemat în instanţă, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Vaslui, de 500 de poliţişti de frontieră vasluieni care solicită plata celui de-al 13-lea salariu aferent anului 2010, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acţiunea salariaţilor Serviciului Poliţiei de Frontieră Vaslui a fost întreprinsă după şi angajaţii Poliţiei Judeţene şi ai Penitenciarului Vaslui au intentat procese similare în instanţă.

"Noi nu dorim nimic altceva decât să ne fie achitat un drept legal de care nu am beneficiat în 2010. Sperăm să avem câştig de cauză, existând precedentul în alte judeţe din ţară", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX preşedintele Filialei Vaslui a Corpului Naţional al Poliţiştilor, Florin Gavriloaia.

Dacă vor câştiga în instanţă, fiecare dintre cei 500 de salariaţi ai Poliţiei de Frontieră Vaslui va avea de primit, în medie, câte 1.700 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici