Vaslui: Anchetă în cazul unei femei cu opt copii, filmată beată, în timp ce cade cu copilul în braţe - VIDEO

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui va prelua opt copii cu vârste între un an şi 14 ani, neglijaţi de părinţi şi crescuţi într-o cameră insalubră, ancheta fiind declanşată în urma unor imagini în care mama acestora apare băută, prăbuşindu-se cu unul dintre copii în braţe.

702 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Anchetă în cazul unei femei cu opt copii, filmată beată, în timp ce cade cu copilul în braţe - VIDEO

Vaslui: Anchetă în cazul unei femei cu opt copii, filmată beată, în timp ce cade cu copilul în braţe - VIDEO

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, opt copii cu vârste cuprinse între un an şi 14 ani vor fi preluaţi în regim de urgenţă dintr-o familie din localitatea Ştioborăni, după ce, în urma unei evaluări, s-a constatat că sunt expuşi unei situaţii de risc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Copiii au fost găsiţi neîngrijiţi în locuinţă, formată dintr-o singură cameră insalubră, unii dintre ei având probleme de sănătate, în special din cauza frigului din casă.

Ancheta în acest caz a fost declanşată de reprezentanţii DGASPC Vaslui în urma unor imagini cu mama copiilor, în vârstă de 36 de ani, care, băută fiind şi cu o sticlă de vin în mână, se deplasa pe un drum din localitete împreună cu doi dintre copii, de doi şi patru ani, care erau murdari şi neîngrijiţi.

La un moment dat, femeia, care îl ţinea în braţe pe cel mai mic dintre copii, şi-a pierdut echilibrul din cauza stării avansate de ebrietate şi s-a prăbuşit, scăpându-l pe asfalt pe copil. Acelaşi copil, care este desculţ, deşi era frig şi asfaltul era ud, este târât apoi de către mama sa pe jos. Femeia îi lasă apoi pe copii pe marginea drumului, unul dintre ei stând pe jos, şi începe să se certe cu reporterul televiziunii care o filma.

”Am vizionat acele imagini şi pot spune că sunt şocante, ceva incalificabil. Nu pot să-ţi imaginezi cum scapă copilul din braţe, în schimb nu dă drumul din mână sticlei cu vin. Nu mai spunem că, inclusiv în acea cameră în care sunt ţinuţi opt copii, era jale atunci când am fost pentru evaluarea cazului. Nu înţelegem ce a făcut comunitatea locală până acum de nu a sesizat problemele grave din această familie”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.

În urma unei prime evaluări a cazului, specialiştii DGASPC Vaslui au propus familiei ca cei opt copii să fie preluaţi în regim de urgenţă, însă părinţii au refuzat, astfel că instituţia va solicita, luni, în instanţă, scoaterea din familie a copiilor. Pentru a obţine ordonanţa preşedinţială, DGASPC Vaslui va prezenta judecătorilor ca probă imaginile cu femeia şi cu cei doi copii ai săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici