Vaslui: Băiat de 14 ani, cercetat pentru viol, după ce ar fi abuzat sexual un copil de şase ani

Un băiat de 14 ani, din localitatea vasluiană Costeşti, este cercetat de poliţişti pentru viol, după ce ar fi abuzat sexual un copil de şase ani, într-un depozit de furaje, în timp ce jucau împreună cu un frate de-al victimei, în vârstă de patru ani.

280 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Băiat de 14 ani, cercetat pentru viol, după ce ar fi abuzat sexual un copil de şase ani

Vaslui: Băiat de 14 ani, cercetat pentru viol, după ce ar fi abuzat sexual un copil de şase ani (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, băiatul de 14 ani, copilul de şase ani şi fratele acestuia de patru ani se jucau de-a v-aţi ascunselea într-un depozit de furaje.

Agresiunea ar fi avut loc când copilul de patru ani a fost lăsat să numere, la perete.

"Sesizarea la Poliţie a fost făcută de către tatăl băieţelului de şase ani, care susţine că un minor de 14 ani a întreţinut relaţii sexuale cu fiul său. În cauză, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale desfăşoară cercetări pentru viol", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au început o anchetă în acest caz.

"Copilul de şase ani nu conştientizează în prezent ceea ce i s-a întâmplat. S-a discutat cu mama minorului, căruia i s-a spus că poate accesa serviciile de consiliere ale specialiştilor noştri dacă va observa modificări de comportament ale fiului său", a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Poliţiştii vasluieni vor dispune o expertiză medico-legală în cazul copilului de 14 ani pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici