Vaslui: Patru ambulanţe au rămas înzăpezite

Patru ambulanţe din judeţul Vaslui care se deplasau la urgenţe au rămas blocate, marţi, din cauza viscolului puternic, autorităţile solicitându-le medicilor de familie din comune să acorde primul-ajutor bolnavilor până la sosirea autosanitarelor la intervenţii.

235 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Patru ambulanţe au rămas înzăpezite

Vaslui: Patru ambulanţe au rămas înzăpezite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, cele patru autosanitare au rămas înzăpezite în drum spre urgenţe din localităţile Perieni, Berezeni, Iana şi Silişte.

Conform sursei citate, în niciunul dintre cazuri nu este vorba despre bolnavi care să fi rămas izolaţi în maşini blocate în trafic.

"Am luat legătura cu autorităţile judeţene pentru a ne sprijini cu utilaje de deszăpezire care să intervină pe drumurile blocate pentru a se putea ajunge la solicitări. Până atunci, am făcut apel la medicii de familie din comunele unde există acele persoane bolnave pentru a le acorda primul ajutor astfel încât să nu le fie pusă viaţa în pericol", a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Aurora Popa.

Marţi, în judeţul Vaslui sunt blocate patru drumuri naţionale: DN 2F Vaslui – Bacău, DN 24B Huşi – Albiţa, DN 26 Murgeni – Galaţi, DN 11A Bârlad – Adjud, iar pe DN 24 Vaslui – Iaşi este impusă restricţie de circulaţie pentru maşinile cu masa de peste 3,5 tone.

De asemenea, tot din cauza viscolului puternic, mai sunt închise traficului rutier şi nouă drumuri judeţene.

Pompierii şi militarii au intervenit, marţi dimineaţă, pentru salvarea a peste 130 de persoane care călătoreau spre Republica Moldova cu patru autocare ce au rămas înzăpezite în apropierea municipiului Huşi, pe Drumul Naţional 24 B.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, cele patru autocare în care se aflau 134 de călători au rămas blocate din cauza viscolului în localitatea Valea Grecului, la nouă kilometri de municipiul Huşi, spre Vama Albiţa.

Pentru evacuarea pasagerilor au intervenit militari şi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Meteorologii au emis, marţi dimineaţă, o avertizare nowcasting cod galben de vânt puternic pentru judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Vrancea şi Galaţi

În aceste judeţe, vântul va atinge la rafală viteze de 55-60 de kilometri pe oră şi izolat chiar 75 de kilometri pe oră.

Avertizarea nowcasting emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă până la ora 11.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici