Vaslui:Peste 1.500 de pensionari,executaţi silit din cauza neplăţii datoriilor la primării sau bănci

Peste 1.500 de pensionari vasluieni sunt executaţi silit de Casa Judeţeană de Pensii din cauza neplăţii la timp a unor sume datorate către primării sau bănci, numărul bătrânilor cărora le sunt făcute popriri pe pensii fiind în creştere cu 25 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

291 afișări
Imaginea articolului Vaslui:Peste 1.500 de pensionari,executaţi silit din cauza neplăţii datoriilor la primării sau bănci

Vaslui:Peste 1.500 de pensionari,executaţi silit din cauza neplăţii datoriilor la primării sau bănci (Imagine:Victor Dudau/Mediafax Foto)

La solicitarea autorităţilor locale sau a instituţiilor de credit, Casa Judeţeană Vaslui (CJP) Vaslui a trecut la executarea silită, prin înfiinţarea de popriri, a 1.540 de pensionari din judeţ care nu au reuşit să-şi achite fie taxele şi impozitele către primării, fie ratele către bănci.

În total, sumele datorate de pensionarii pentru care există formule executorii se ridică la peste 200.000 de lei.

"Instituţia noastră este obligată, la cererea creditorilor, să procedeze la indisponibilizarea sumelor care fac obiectul popririlor înfiinţate de organele de executare şi la virarea lor în conturile indicate de acestea. Executarea silită pentru cei 1.540 de pensionari o facem doar în baza unor hotărâri judecătoreşti sau titluri executorii, iar suma reţinută nu poate depăşi o treime din cuantumul pensiei", a declarat, marţi, directorul CJP Vaslui, Marius Arcăleanu.

Cele mai multe executări silite făcute de CJP Vaslui sunt în baza unor titluri executorii emise de instanţele de judecată, precum şi la solicitările făcute de casele de ajutor reciproc a pensionarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici