Vaslui: Peste 150 de pensionari au făcut împrumuturi la CAR pentru a-şi putea cumpăra murături

Peste 150 de pensionari din Vaslui au făcut împrumuturi, în ultimele două săptămâni, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor pentru a putea să îşi cumpere murături şi să se aprovizioneze cu legume şi fructe pentru sezonul rece.

323 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Peste 150 de pensionari au făcut împrumuturi la CAR pentru a-şi putea cumpăra murături

Vaslui: Peste 150 de pensionari au făcut împrumuturi la CAR pentru a-şi putea cumpăra murături (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Casa Judeţeană de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) este luată cu asalt, zilnic, de zeci de bătrâni cu venituri mici care solicită împrumuturi pentru a putea să cumpere produse specifice sezonului de toamnă. Cu foarte mici excepţii, creditele sunt de ordinul sutelor de lei, cu perioadă de rambursare de până la un an.

"Pensionarii au ajuns la limita de jos a sărăciei dacă vin la noi să ne solicite împrumuturi pentru a-şi pune un bidon cu murături. Pentru bătrâni este foarte important să-şi cumpere acum un săculeţ cu cartofi sau o lădiţă cu mere pentru că la iarnă sunt mult mai scumpe aceste produse şi pentru un pensionar cu 400 de lei pe lună înseamnă foarte mult câţiva lei mai puţin pe kilogram", a declarat, miercuri, preşedintele CARP Vaslui, Traian Pascu.

Potrivit sursei citate, există şi pensionari care nu reuşesc să returneze la timp împrumuturile, situaţie în care sunt executaţi silit prin Casa Judeţeană de Pensii Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici