Vaslui: Peste 200 de nou-născuţi nu au fost imunizaţi contra tuberculozei din cauza crizei de vaccin

Peste 200 de bebeluşi născuţi în ultimele două săptămâni în judeţul Vaslui nu au mai fost imunizaţi împotriva tuberculozei, conform protocoalelor, din cauza crizei de vaccin care a afectat şi maternităţile vasluiene.

168 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Peste 200 de nou-născuţi nu au fost imunizaţi contra tuberculozei din cauza crizei de vaccin

Vaslui: Peste 200 de nou-născuţi nu au fost imunizaţi contra tuberculozei din cauza crizei de vaccin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Criza vaccinului BCG, cu care se imunizează obligatoriu toţi nou-născuţii, afectează de cel puţin o jumătate de lună şi cele trei maternităţi din judeţul Vaslui.

Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, situaţia va reveni la normal în momentul în care Ministerul Sănătăţii va da liber distribuitorilor de vaccinuri din ţară să aprovizioneze din nou unităţile spitaliceşti.

"Din ceea ce am discutat cu Ministerul Sănătăţii, licitaţia pentru achiziţia vaccinului BCG este finalizată, iar acum se aşteaptă un ordin de ministru pentru ca noi să putem face aprovizionarea. Am discutat deja cu unul din distribuitori, care ne-a confirmat că există vaccinul însă nu ni-l poate furniza până când nu apare acel ordin de ministru. Oricum, odată ce vom începe aprovizionarea, se va face un grafic de recuperare a tuturor celor care nu au fost imunizaţi în spitale, la naştere, împotriva tuberculozei", a declarat, joi, pentru directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada.

Potrivit sursei citate, judeţul Vaslui nu este afectat şi de criza vaccinurilor Pentaxim, prin care copiii sunt imunizaţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale, în condiţiile în care medicii de familie mai deţin pe stoc astfel de vaccinuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici