Vaslui: Peste 30 de elevi s-au îmbolnăvit de varicelă într-o singură şcoală. Focarul este în evoluţie

Peste 30 de elevi s-au îmbolnăvit de varicelă într-o singură şcoală din judeţul Vaslui, astfel că s-a impus izolarea acestora la domiciliu pentru o perioadă de două săptămâni, focarul de boală, aflat în evoluţie, fiind ţinut sub observaţie de către autorităţile sanitare vasluiene.

234 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Peste 30 de elevi s-au îmbolnăvit de varicelă într-o singură şcoală. Focarul este în evoluţie

Vaslui: Peste 30 de elevi s-au îmbolnăvit de varicelă într-o singură şcoală. Focarul este în evoluţie (Imagine: Shutterstock)

Un focar de varicelă este în evoluţie la Şcoala generală nr. 1 Zorleni, unde 31 de elevi au fost diagnosticaţi cu această boală a copilăriei, majoritatea cazurilor înregistrându-se în rândul elevilor cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani.

Raportat de conducerea unităţii de învăţământ, focarul de varicelă este monitorizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, care a dispus luarea unor măsuri pentru a limita pe cât posibil apariţia unor noi cazuri de boală.

"S-a dispus efectuarea zilnică a triajului epidemiologic şi izolarea oricărui elev care prezintă semne de boală. De asemenea, responsabilii şcolii au obligativitatea să aerisească sălile de clasă pe timpul pauzelor, precum şi înainte şi după finalizarea cursurilor”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Autorităţile sanitare vasluiene se aşteaptă la apariţia şi a altor cazuri de boală, având în vedere că varicela este o boală extrem de contagioasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici